HockeyNews
PLUS

Djurgården har forwards på JVM – då kan spelare utifrån få tryoutchans

(24309) Lekkerimäki Öhgren
Bildbyrån

Publicerad: 3 augusti 2022

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården saknar flera spelare som är borta på JVM i augusti.

Då överväger Stockholmsklubben att testa ett par spelare på tryout.

Målvakten Carl Lindbom och forwardsduon Jonathan Lekkerimäki och Liam Öhgren är med Juniorkronorna i Kanada på junior-VM som inleds nästa vecka. Därför får Djurgården klara sig utan trion när isträningarna och träningsmatchandet börjar.

– De kommer att missa tre träningsmatcher och är tillbaka den 21 augusti. De missar Almtuna, Visby och Frölunda. Vi får se hur vi gör. Det är någon junior som kommer att få chansen. Sedan får vi se på forwardssidan vad som händer och sker. Vi kanske hittar nånting som vi tryout-testar inför framtiden, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till HockeyNews.se.

Är det från Stockholmsområdet ni plockar in spelare på tryout?

– Det finns nog lite varstans. Vi får se hur vi gör om vi lånar med oss någon.

LÄS MERHär är ett toppnamn på Djurgårdens önskelista över backar: "Trivdes bra"

Djurgårdens sportchef K-G Stoppel understryker att det är när Hockeyallsvenskan drar igång mot slutet av september som laget ska vara klart och redo. På backsidan finns för närvarande tre luckor i truppen. Stoppel är, som HockeyNews.se har berättat, i kontakt med den amerikanske backen Cameron Schilling, men en hel del jobb återstår.

– Det får ta den tid det tar. Det är klart att vi är aktiva. Tro inget annat. Sedan får man laborera tills man hittar och det finns läge, säger Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!