Djurgården detaljer ifrån att kunna presentera nästa värvning

7 januari 2022

STOCKHOLM. Djurgården är nära ytterligare en värvning.

Bara detaljer återstår, enligt uppgift till HockeyNews.se.Det handlar om den förre Skellefteåforwarden Tim Söderlund, som ska vara överens om de personliga villkoren med Djurgården.


23-årige Söderlund tillhör NHL-klubben Edmonton Oilers, men om de sista detaljerna löser sig väntas Djurgården kunna presentera sin nye forward i början av nästa vecka.


Han har den här säsongen spelat i Edmontons farmarlag Bakersfield och i ECHL-laget Wichita.


Tim Söderlund har på 138 SHL-matcher gjort 35 poäng (18 mål, 17 assist) för Skellefteå och Frölunda.


LÄS MERDjurgården värvar NHL-meriterad back: "Kommer bära mycket istid"


Djurgården gjorde på fredagen klart med den NHL-meriterade AHL-backen Cam Schelling, som närmast kommer från Vancouvers farmarlag Abbotsford Canucks.


Tim Söderlund kan snart vara lagkamrat med Dick Axelsson i Djurgården, enligt uppgift till HockeyNews.se. Foto: Bildbyrån.


Djurgården ligger sist i SHL och har den senaste tiden även skrivit kontrakt med Dick Axelsson, Emil Berglund och Fredrik Forsberg.


LÄS MERLösningen under smittspridningen – spela fler matcher under OS-brejket


Förutom Tim Söderlund jobbar Djurgården på att få in en coach, en målvakt till samt en forward.


– Vi har så klart önskemål om att få fler tillskott för att förstärka ytterligare och också skapa mer variation i truppen. Med ”Dickens” (Axelssons) inslag ger det nya möjligheter till nya formationer. Det behöver vi för en ökad konkurrens om platserna. Det har vi haft lite tunt med när vi har haft så mycket skador och det blir lite oschyst mot juniorerna att de får bära så mycket istid som de har fått göra, säger Djurgårdens vd Thomas Kraft till HockeyNews.se.