Djurgården värvar NHL-meriterad back: "Kommer bära mycket istid"


7 januari 2022
Djurgården förstärker backsidan.
Det med hjälp av Cameron Schilling.
– Vi har sökt efter en back under en längre tid och med Cameron får vi in en gedigen tvåvägsspelare, säger tillförordnade sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.


Djurgården letar med ljus och lykta efter spelare som kan hjälpa laget att vända trenden och se till att man har säkrat SHL-kontraktet när säsongen ska summeras.

Efter Emil Berglund, Fredrik Forsberg och Dick Axelsson har nu sportchefen K-G Stoppel landat sin fjärde värvning sedan han tog över efter Joakim Eriksson.

LÄS MER: Dick Axelsson om träningen, SHL-suget, domarkritiken och Joel Lundqvist

En värvning som alltså blev officiell under fredagsförmiddagen.

Närmast från spel i AHL med Abbotsford Canucks ansluter den amerikanske backen Cameron Schilling.

– Vi har sökt efter en back under en längre tid och med Cameron får vi in en gedigen tvåvägsspelare. Han har breda meriter, har över tid visat upp produktion framåt och har en erfarenhet av starka siffror i plus/minus - vilket varit viktigt. Dessutom är det en spelare som kommer klara av att kunna bära mycket istid, kommenterar Djurgårdens tillförordnade sportchef K-G Stoppel.

33-årige Schilling noterades för 13 poäng på 19 AHL-matcher den här säsongen och har totalt gjort 215 poäng på 594 matcher i farmarligan. Han har dessutom gjort en assist på tio NHL-matcher, när han representerade Winnipeg Jets.

Schilling väntas ansluta i nästa vecka och har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024.