HockeyNews
PLUS

Luleå stärker backsidan – värvar NHL- och OS-meriterad back: "Väldigt bra"

(21014) Sami Lepistö
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå har letat efter förstärkning på backsidan.
Nu har man gjort klart med Sami Lepistö.
– Sami får vi en mycket rutinerad och stabil tvåvägsback som kommer kunna hjälpa oss i spelets alla situationer, säger general managern Stefan Nilsson till klubbens hemsida.


Sami Lepistö har hunnit avverka 466 matcher i KHL, 190 i finska ligan, 176 i NHL, tre OS och fyra VM-turneringar – bland annat.

Den 37-årige finske backen sitter med andra ord på en diger meritlista, som även innehåller ett VM-guld.

Och den meritlistan tar han nu med sig till SHL för första gången i karriären, det efter att han under onsdagen presenterats av Luleå efter att ha skrivit på ett kontrakt över resten av säsongen.

– Det känns väldigt bra att vi kan presentera Sami Lepistö som nästa del i vårt lagbygge. I Sami får vi en mycket rutinerad och stabil tvåvägsback som kommer kunna hjälpa oss i spelets alla situationer. En meriterad spelare som kommer vara användbar för oss i powerplay och boxplay, säger general managern Stefan Nilsson.

Luleå har letat förstärkning på backsidan då man haft både Pontus Själin och Fredrik Styrman på skadelistan.

– - Det aktuella skadeläget är annars sådant att Tyrväinen och Själin snart är tillbaka i spel igen och vi har Styrman som ännu inte vet hur länge rehabiliteringen kommer ta. Utöver dom spelarna har vi Jack Connolly som kommer vara tillgänglig för spel efter landslagsuppehållet och då har vi en trupp som känns både stark och bra, säger Nilsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)