Tuff skada för Djurgårdsforwarden: "Det är lång konvalescens"


16 augusti 2021

Djurgårdens Manuel Ågren har råkat ut för en skada som kommer att hålla honom ur spel länge.

Nu tvingas Stockholmsklubben ut på marknaden.Det var på torsdagsträningen i förra veckan som Djurgårdsforwarden Manuel Ågren gjorde illa knäet.


Och den 27-årige smålänningen hade otur och för Ågren väntar en lång väg tillbaka.


– Det är en korsbandsskada och sedan finns det lite olika alternativ. Ibland måste man operera och då är det lång konvalescens. Ibland jobbar man med att stabilisera muskulatur kring knäet och då är det också lång, men inte lika lång konvalescens, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


LÄS MERÅgren: "Vi har den här gnistan i år som vi kanske inte hade ifjol"


Det har gått fyra dagar sedan skadetillfället.


– Vi har konstaterat att korsbandet är av och just nu pågår utvärdering och dialog om vilken rehabilitering man kommer att välja, säger Eriksson.


LÄS MERHär är planen för Djurgårdens frånvarande nyckelcenter


Manuel Ågren gjorde förra säsongen, som var hans tredje i klubben efter flytten från Oskarshamn, 15 poäng (8 mål, 7 assist) på 47 SHL-matcher.


Djurgården kommer att sakna honom och risken finns även att forwarden William Eklund blir kvar i San Jose dit han nu har flugit efter att ha skrivit på ett treårskontrakt.


LÄS MERSpelade Stanley Cup-final – stänger inte Djurgårdsdörren: "Får se vad som händer"


Djurgården letar forwardsförstärkning och kan behöva ersätta Eklund.


– Vi har väl redan förekommit det i viss mån med de sajningar vi har gjort eftersom det har förelegat en risk (att han skulle över till San Jose). Men i takt med att vi fick Manuel skadad och den skadan ser ut att bli långvarig så letar vi nyförvärv på forwardssidan oaktat vad som händer med William, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.