Här är planen för Djurgårdens frånvarande nyckelcenter


15 augusti 2021

STOCKHOLM. Djurgården har börjat spela träningsmatcher inför SHL-säsongen.

För den Tre Kronor-meriterade centern Sebastian Strandberg dröjer det.Det blev inget spel i Djurgårdens första match på försäsongen för Sebastian Strandberg.


Den 29-årige smålänningen missade 17 matcher i SHL förra säsongen på grund av skadebekymmer.


– Man vill ju vara med från början så det är tråkigt. Men jag ska försöka hålla ihop 52 matcher i serien istället, säger Strandberg till HockeyNews.se.


Strandberg, som gjorde 27 poäng (8 mål, 19 assist) på de 35 matcher han spelade är en av Djurgårdens hörnpelare och en av de assisterande lagkaptenerna.


LÄS MERForward skadad på Djurgårdsträningen – men Josefson är spelklar


För att ha honom i form till SHL-premiären den 11 september har han rehabtränat under försäsongen och finns med på isen och kör för fullt.


Men han väntas inte spela förrän i Skoda Trophy i Södertälje som drar igång med match mot SSK den 25 augusti.


– Jag får ta det lite vackert, men kör för fullt på isen och det känns bra, säger Strandberg till HockeyNews.se.– Jag missade väl 20 matcher förra säsongen, så det fanns ett litet problem. Vi lappade ihop det här beslutet och så har jag haft en bra sommar och ska försöka få ordning på allt. Det känns som jag har fått det. Försäsongen är ändå ganska lång så man får försöka komma in i det och inte stressa fram något. Vi har haft en bra plan hittills och vi följer den.


LÄS MERSå här spelar dina favoriter i SHL på försäsongen – schema lag för lag