HockeyNews
PLUS

William Eklund: "Vill NHL-klubben att jag åker över direkt så är jag all in"

(20196) William Eklund
Bildbyrån

Publicerad: 9 juli 2021

Draften är drygt två veckor bort.

William Eklund är högt rankad och 18-åringen ryggar inte om NHL-klubben vill att han ska åka över redan i höst.

– Vill klubben ha över mig så är jag all in för det. Det är självklart en dialog jag måste ha med klubben efter draften, säger Eklund till HockeyNews.se.

William Eklund har ett hektiskt schema just nu.

Möten med olika NHL-klubbar avlöser varandra och övriga åtaganden som kommer med att vara en topprankad talang inför NHL-draften.

– Det är en spännande tid just och det ska bli kul att se vart det tar vägen. Det har varit många möten och det kommer säkert hålla i sig tätt inpå. Just nu ser det ganska fullspäckat ut i alla fall, säger Eklund på telefon till HockeyNews.se.

Eklund slog igenom ordentligt i vinter. Foto: Bildbyrån

Djurgårdstalangen har en händelserik säsong bakom sig.

Eklund missade JVM på grund av covid-19 och kort därefter fick han operera blindtarmen.

Samtidigt stod han för 23 poäng på 40 SHL-matcher och fick debutera i Tre Kronor under våren – hela tiden har centerlöftet vunnit mark i förhandsprognoserna inför draften.

– Det är hektiskt just nu men det är klart att jag också hinner njuta lite av allt det här som är en rolig tid, säger Eklund.

LÄS MER: Svensken siktar på NHL: "Ett väldigt bra läge i Detroit"

När draften ägt rum kan Eklunds framtid avgöras i samråd med klubben och den stora frågan är om de vill ha över honom redan i höst eller om de vill att han stannar ytterligare en säsong i Djurgården.

Själv är han redo att åka om det blir aktuellt.

– Allt är väldigt ovisst just nu innan draften men om klubben vill att jag åker över så kan det absolut bli så, det är en dialog vi får ta längre fram, säger 18-åringen.

– Det är så klart en dröm att bli draftad och det skulle vara en dröm att spela där borta nästa år och är det vad klubben vill så är jag all in för det så klart. Men det vet ingen just nu utan vi får se efter draften, fortsätter Eklund.

Eklund och Holtz kan hamnade i samma NHL-klubb. Foto: Bildbyrån

Haningeprodukten är tillsammans med Simon Edvinsson de högst rankade svenskarna ihop med Luleåduon Jesper Wallstedt och Fabian Lysell.

Alexander Holtz har varit Eklund vapendragare i Djurgården sedan tidiga junioråldern och New Jersey Devils draftade Holtz förra året – i år har kubben fjärdevalet i första rundan.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS