HockeyNews
PLUS

Målvakten har ställt in siktet på NHL: "Ett väldigt bra läge i Detroit"

(20192) Victor Brattström
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 8 juli 2021

Efter ett år i finska ligan väntar nu spel i Nordamerika i Detroit Red Wings organisation för Victor Brattström.
Och målvakten hymlar inte om vad han ställt in siktet på – NHL.
– Jag har en jättechans och jag är övertygad om att jag kommer ta den, säger han till HockeyNews.se.

Efter en säsong som förstemålvakt i Hockeyallsvenskan med Timrå skrev Victor Brattström på för ett år med finska KooKoo där han skull ersätta tidigare lagkamraten i just Timrå, Henrik Haukeland.

Kort senare stod det också klart att han skrivit på ett kontrakt över två år med Detroit Red Wings som draftade honom i sjätte rundan 2018.

Sedan en tid tillbaka har den 24-årige målvakten från Göteborg landat i sin nya hemstad, Stockholm.

– Jag och min kära flickvän flyttade till Stockholm i maj så vi kommer vara här är tanken. Så jag kör här med pt:n Fredrik Sjölander och målvaktstränaren Janne Öhman, så är planen. Det gjorde lite ont i hjärtat först, men jag har börjat vänja mig nu. Stockholm är en bra stad, men Göteborg är bättre, säger han till HockeyNews.se.

I KooKoo blev det 38 seriematcher och en slutspelsmatch för Brattström som vann 18 av dem och landade in på 90,3 i räddningsprocent.

Och det blev en säsong som gav mycket, på flera plan, menar han.

– Jag tycker att det gick bra, jag växte mycket som målvakt men också som person. Det var ett steg i sig att flytta till ett annat land även om det var nära Sverige. Men på grund av coronan så hade man ju inte lyxen att kunna åka hem till familjen som man kunde i Sverige så det var också en utmaning, men på det stora hela så växte jag, säger han.

Är det något specifikt i spelet som du tagit steg i?

– I mitt spel växte jag och blev mycket jämnare än vad jag varit innan och det här var ett jättebra steg innan jag åker över nu. Rutinen framförallt, jag fick stå mycket, men sedan har min skridskoåkning blivit mycket bättre. I princip allt har blivit bättre, men om jag ska ta något så är det skridskoåkningen. Jag har blivit stabilare över hela spelet och i kroppen.

Victor Brattström blickar framåt, mot Nordamerika. Foto: Bildbyrån

Och åka över ja, det är planen för målvakten.

Ett år återstår på kontraktet med Detroit Red Wings och Brattström har siktet inställt.

– Jag ska åka över och försöka slå mig in, det är så det ser ut. Så kommer det bli, säger han och fortsätter:

– Jag ska köra på här och ta vara på varje dag för att bli bäst, det är det enda jag har fokus på just nu. Jag ska få ut det bästa av mig själv så jag är förberedd när jag kommer till Detroit, det är det som det handlar om och det är jag helt övertygad om att jag kommer vara. Det är det jag jobbar med nu, både mentalt och fysiskt.

LÄS MER: Efter starka säsongen i allsvenskan – målvakten har skrivit NHL-kontrakt

Detroit har i nuläget bara fyra målvakter på kontrakt, där det redan står klart att Filip Larsson lånas ut till HV71 den kommande säsongen.

Det är med andra ord ett bra läge för en målvakt som vill slå sig in i Nordamerika, där han är tydlig med att om det inte blir spel i NHL så kommer han att stanna kvar och kriga på i AHL för att förhoppningsvis bli uppkallad.

Och att Brattström ser fram emot utmaningen går inte att ta miste på.

– Jag älskar det, det är det här jag har drömt om att få göra. Jag ser bara fördelar och jag har en jättechans och jag är övertygad om att jag kommer ta den. Det är ett väldigt bra läge i Detroit just nu som det ser ut, så det är en väldigt bra tid och jag kommer göra allt för att ta tillvara på det, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS