HockeyNews
PLUS

Landeskog efter överkörningen: "Han var ute på uppdrag för att skada någon"

(19614) gabriel landeskog
Bildbyrån

Publicerad: 31 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Colorado briljerade och körde över Vegas fullständigt – då tappade Ryan Reaves humöret.

Vegasforwarden gav sig på Coloradobacken Ryan Graves och hemmalaget fick till slut ett nio (!) minuter långt powerplay.

– Jag vet inte om man kan kalla det där fysiskt spel…Reaves var ute på uppdrag med att skada någon i tredje perioden och det gjorde han, säger Gabriel Landeskog efter 7–1-segern.


Gabriel Landeskog blev tvåmålsskytt och stod för ytterligare en assist när Colorado vann det första mötet mot Vegas i överlägsen stil.

Unge backen Cale Makar landade på 1+3 och Nathan MacKinnon stod på höjdpunkter när Colorados tunga pjäser levererade i 7-1-segern mot Vegas.

Men den mest omtalade situationen fick vi se i tredje perioden när Vegas kom ut och ville sätta tonen inför kommande möten.

LÄS MER: Ny poäng av Hedman – toppar assistligan i slutspelet

Den storväxte forwarden Ryan Reaves cross-checkade först målvakten Philipp Grubauer innan han gav sig på Ryan Graves – som blev liggande i smärtor.

Graves fick matchstraff och i samma tumult drog Jonathan Marchessault på sig 2+2 minuter vilket ledde till ett nio minuter långt powerplay för Colorado.


Colorado-kapten Gabriel Landeskog var inte nöjd efteråt.

– Jag vet inte om man kan kalla det där för fysiskt spel…Reaves är ute på uppdrag med att skada någon i tredje perioden och det gjorde han. Ligan kommer säkert ta en titt på det eftersom det är en skada med avsikt, säger svensken.

Rent spelmässigt fanns det dock mer att glädjas över.

– Vi ska fortsätta spela vårt spel nu oavsett resultatet. De var inte nöjda med matchen och jag är säker på att dom försökte skicka ett budskap i tredje perioden men vi spelade bra. Sen betyder det ingenting inför nästa match utan vi måste ut och göra samma sak då, säger Landeskog.

Mattias Janmark spelade bara drygt fem minuter innan han tvingades avbryta matchen efter den här tacklingen från Ryan Graves – som Ryan Reaves sedan gav sig på i den tredje perioden.


Colorado–Vegas 7–1 (2–0, 4–1, 1–0)

Mål, Colorado: Gabriel Landeskog 2, Nathan MacKinnon 2, Mikko Rantanen, Brandon Saad, Cale Makar.

Vegas: William Karlsson.

Skott: 37–25 (14–8, 13–9, 10–8)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)