HockeyNews
PLUS

Nye coachen en överraskning för DIF-spelarna: "Har spekulerat hårt"

(19108) Tom Nilsson/Barry Smith
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 15 april 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Nyheten om Barry Smith som ny huvudtränare har varit en hemlighet – till och med för spelarna i Djurgården.

– Ingen av oss visste. Så mycket kan jag säga. Vi har spekulerat hårt i omklädningsrummet, säger Djurgårdsbacken Tom Nilsson till HockeyNews.se.

ANNONS


På torsdagen klockan 13.00 presenterade Djurgården sin nya tränare efter Robert Ohlsson, som slutar efter fem år i klubben.

ANNONS


Det blir den femfaldige Stanley Cup-vinnaren Barry Smith, 68, som ska leda Djurgården i SHL den kommande säsongen. En överraskning till och med för Djurgårdens spelare fram till 13-tiden på torsdagen.


ANNONS

LÄS MERBarry Smith tar över Djurgården


– När jag hade avslutningsmöte med Jocke (sportchefen Joakim Eriksson) igår försökte jag pressa ut det, men han vägrade dela med sig. Vi har fått veta samtidigt som alla andra, säger Djurgårdsbacken Tom Nilsson till HockeyNews.se.

ANNONS


Tom Nilsson och Djurgårdsspelarna har fram till den 15 april inte haft en susning om vem som skulle bli deras nye coach. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Nilsson har själv förlängt sitt kontrakt med Djurgården över kommande säsong.


ANNONS

Hur reagerade du när du fick veta att det är Barry Smith som blir er nya huvudtränare?


– Det var lite så där, wow. Vi har haft honom på de här så kallade Stockholmsveckorna när NHL-spelarna kommer över och tränar med oss. Vi har haft Barry på de träningarna så det är ändå ett bekant ansikte på nåt sätt. Men fortfarande ingen aning om hur filosofin kommer att se ut. Det har vi ingen aning om, säger Tom Nilsson.

ANNONS


LÄS MEROuttröttlige Smith hjälper svenska NHL-stjärnorna: "Kan inte sabba det"


ANNONS

Djurgårdens sportchefer tänker hålla fast vid sin spelidé och spelvision även under Barry Smiths ledarskap.


– Det blir väldigt spännande och kul. ”Robban” har varit i fem år och jag har haft honom i fyra av dem så det är så klart tråkigt att Robban har dragit, men samtidigt får man se det positivt att det kommer in en ny röst och ny energi, säger Tom Nilsson.

ANNONS


Forwarden Niclas Bergfors har också haft Barry Smith som "sommarcoach" på en del ispass i Globen mellan 2017 och 2019.


ANNONS

– Det har varit väldigt hemlighetsfullt från Djurgårdens sida. Det blir kul, intressant. Han är väldigt erfaren minst sagt. Och ganska tydlig. Med erfarenheten har han ett lugn och stor kontroll som coach. Han känns väldigt spännande. Det är bra, säger Bergfors till HockeyNews.se.


Barry Smith har skaffat sig en enorm erfarenhet och stod faktiskt i Buffalo Sabres bås 1986/1987 då Djurgårdens nu äldste spelare under kontrakt, Niclas Bergfors, föddes...

ANNONS


– Ja, haha. Men han verkar väldigt pigg och det var han senast han var här och körde på isen. Ett jäkla driv och energi. Han har stor pondus och man har stor respekt för hans erfarenhet. Jag tror att han kan få en grupp på rätt färdväg, säger Bergfors.


ANNONS

Djurgården åkte ut i åttondelsfinal efter att ha slutat på tionde plats i SHL. Den avgående coachen Robert Ohlsson vill se mer "jävlar anamma" i spelarna och det kanske Barry Smith kan locka fram.


– Jag tror man kan lära sig otroligt mycket och det kommer att skapa en stor respekt i gruppen. Spännande, säger Bergfors.

ANNONS


Behövs det mer energi och push i gruppen?


ANNONS

– Det har kommit lite med resultaten. Jag vet inte. Jag vill inte gå in djupare på det. Men oavsett, med en ny coach kommer det alltid en ny sorts energi. Sedan vet man inte hur resultatet kommer att bli. Men det ser definitivt väldigt bra ut, säger Niclas Bergfors.


PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln