Flera spelare klara – så säger Djurgårdens sportchef om andras väntan


1 april 2021

STOCKHOLM. Djurgården har förlängt kontrakten med Niclas Bergfors, Tom Nilsson och Manuel Ågren.

Flera nyförvärv ska vara klara, eller på gång.

Samtidigt får Dick Axelsson och Henrik Eriksson gå i väntans tider på besked eller bud.

– Vi pratar med olika spelare vid olika tidpunkter, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården är i praktiken klart för åttondelsfinal i SM-slutspelet och inleder hemma på Hovet på måndag.


Under tiden pågår lagbygget inför kommande säsong. Djurgården har gjort klart med trion Niclas Bergfors, Tom Nilsson och Manuel Ågren som nyligen skrev på ettårskontrakt.


– Tom och Niclas står för mycket av den kultur, de värderingar och det beteende som vi gillar i Djurgården och vi kanske i viss mån måste återta lite inför nästa säsong. De spelar ett oömt spel, de spelar på insidan av motståndarn och spelar uppoffrande för laget. De är väldigt stryktåliga och väldigt vältränade och professionella, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se om sina avklarade affärer och kontraktsförlängningar.


LÄS MERDjurgården ser över lagbygget – många luckor att fylla: "Dialog pågår"


Niclas Bergfors utsågs till årets Järnkamin av fansen och Tom Nilsson var också kandidat till titeln. Den kvicke forwarden Manuel Ågren lyckades poängmässigt inte överträffa sig själv jämfört med förra säsongen då han producerade 19 poäng (9 mål, 10 assist) på 49 matcher.


Niclas Bergfors är klar för ett år till med Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Den här säsongen blev det 15 poäng (8 mål, 7 assist) på 47 matcher. Men kapaciteten för mer ska finnas där.


– Manuel stod väl och knackade på dörren inför det här året för att få ett större genombrott med tanke på säsongsavslutningen i fjol. Han har väl precis som laget haft en ojämn säsong. Ömsom väldigt väldigt bra prestationer, ömsom lite sämre. Vi ser väl fortfarande att han står och knackar på dörren för ett större genombrott och vill väl fortsätta hjälpa honom i sin resa mot det och att han hjälper Djurgården genom att ta det genombrottet hos oss under slutspelet nu i vår och under nästa säsong, säger Joakim Eriksson.


LÄS MERFlera spelare hamnar i kläm när Djurgårdens nya lönebudget sätts


I en intervju med HockeyNews.se berättade Djurgårdens vd Thomas Kraft att han tror att klubben behöver ha en spelarbudget på ungefär samma nivå som förra säsongen.


I SHL är det flera klubbar som flaggar för sänkta löner och minskade spelarbudgetar. Men Djurgården menar att man har anpassat sig efter förutsättningarna både inför och efter coronapandemin.


– Vi sänkte fjolårets budget med drygt tio procent och vi startar vår nuvarande planering med ytterligare tio procent lägre. Sedan om det blir det vi slutar med återstår att se. Det har att göra mycket med hur de ekonomiska förutsättningarna ser ut mot nästa år. Det har också en viss betydelse hur vår omvärld, alltså våra konkurrenter agerar. Vi kan ju inte bara med en dåres envishet skära i spelarbudgetar om andra tar risker och belånar på framtiden på andra sätt än vad vi vill. Vi utvärderar vad vår omvärld gör och hur den beter sig, men tror att för Djurgården såväl som för andra lag i SHL, att den plan som många har nu, en återhållsamhet. Sedan återstår det att se vad våren, sommaren och hösten för med sig i pandemins och vaccineringens tecken, säger sportchefen Joakim Eriksson.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson och utvecklingschefen Tobias Pehrsson. Foto: Mattias Ek.


LÄS MERTrotjänaren på glid bort från Djurgården: "Vi har pratats vid"


För flera spelare i Djurgården har det ännu inte blivit några kontraktsförhandlingar eller djupare diskussioner. Forwarden Dick Axelsson och lagkaptenen Henrik Eriksson har fått vänta.


– Vänta och vänta. Vi pratar med olika spelare vid olika tidpunkter. Det är inte så att man pratar med hela laget på en och samma gång. Normalt sett när säsongen har tagit slut har man hunnit ha dialogen med alla. Det är inget konstigt på det sättet. Sedan har vi kommit i mål med tre spelare och de spelarna har vi sajnat. De har vi gjort officiella och publicerat de sajningarna. Övriga dialoger eller icke dialoger kommer vi inte att kommunicera var de befinner sig, säger Joakim Eriksson.


LÄS MEREn av SHL:s största profiler är ledig på marknaden: "Öppen för nya utmaningar"


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.