HockeyNews
PLUS

Trotjänaren på glid bort från Djurgården: "Vi har pratats vid"

(16614) Henrik Eriksson/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2021

STOCKHOLM. Djurgårdens trotjänare och vikarierande lagkapten Henrik Eriksson har inte fått något nytt kontraktserbjudande. Frågan är var han spelar kommande säsong.

– Det är klart att hade man vetat vad som skulle hända är det en större trygghet i vardagen. Man får slappna av och spela hockey så får det andra komma sedan helt enkelt, säger Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Silly season pågår för fullt i hockeyns värld. I Djurgården har backen Tom Nilsson och forwardsduon Niclas Bergfors och Manuel Ågren accepterat sina nya ettårskontrakt och skrivit på.


Tom Wandell har enligt uppgift till HockeyNews.se erbjudits ett nytt kontrakt med kraftigt reducerad lön. Men för Henrik Eriksson, som har spelat 553 matcher i Djurgården, vilket ger honom en sjätteplats i klubbens historia, är framtiden oklar.


Han har inte fått något nytt kontraktsförslag av sportchefen Joakim Eriksson att ta ställning till.


– Jag och Jocke har haft ett samtal där vi har pratats vid. Men så mycket mer har jag inte att säga kring det. Det kommer sedan. Vi får se, säger Eriksson ödmjukt och lite undvikande till HockeyNews.se.


Henrik Eriksson ser ut att få lämna Djurgården efter nio säsonger på raken i klubben. Foto: Bildbyrån.


– Det (kontraktet) är utgående sedan vet jag inte så mycket mer, säger den ständigt hårt jobbande forwarden.


LÄS MER

Högström är tillbaka – men frågetecken i DIF inför nyckelmatchen


Henrik Eriksson uppträder extremt professionellt i en för honom känslig fråga. Han pratar hellre om fortsättningen av den pågående säsongen där match mot Linköping väntar på torsdagskvällen.


– Det gäller att spela bra här så vi får ett bra slutspel. Det är det som ligger närmast till hands så får vi se sedan, säger ”Hank”.


Hur har den här säsongen varit för din del?


– Det har varit lite ryckigt, fram och tillbaka. Jag skulle säga att det har varit lite som för hela laget egentligen. Lite upp och ner med prestationer. Och i de prestationerna har det varit väldigt ryckigt i lineupen. Men allt som oftast när jag, Linus (Andersson) och Wandell har hittat varandra tycker jag att vi har bidragit med de saker vi ska bidra med till laget, så att vi kan få chans att vinna matchen. Jag tar stort defensivt ansvar att lyfta upp puckarna, det är bra på så sätt. Men det finns alltid mer att önska i den offensiva delen.


Henrik Eriksson har gjort ett mål och fyra assist på de 50 SHL-matcherna.


Där skulle du vilja bidra mer?


– Jo, men det är ju klart. Jag har sagt det förut också, att göra mål är den bästa känslan som finns. Samtidigt är det ett lagspel och då gäller det att få ihop ett lag som går så bra som det bara kan. Men det hänger ihop med självförtroende och den biten, vilka lägen man kommer i inne i matchen.


Hur har du det med självförtroendet då?


– Samtidigt vet jag vad jag är bra på och man pratar tillsammans med kedjepolarna och känner att vi gör det här nu och vi jobbar hårt och då kommer det andra att komma också. Det känner vi väl alla tre att det finns mer att hämta där. Men spelar vi bra och gör det hårda jobbet så kommer det att komma också.


Djurgården behöver två poäng hemma mot LHC för att säkra en plats i åttondelsfinalen.


– Det är viktigt. Det gäller att komma ut och sätta fart och känna att vi kan bygga vidare någonting på Brynäsmatchen (4–1), de sista 40 minuterna. Spela en bra hockey framåt och ta vinsten så vi säkrar play-in och har i alla fall gett oss själva chansen att ha en fin vår.


Henrik Eriksson vet att Djurgården kan ställa till bekymmer för de flesta lagen i ligan.


– Får vi bitarna att falla på plats med fullt lag som vi har nu så vet vi att vi är kapabla till att rubba de bästa lagen också. Man måste börja med att göra det rätta jobbet (mot Linköping) så vi har chansen.


Hur har det varit att vara lagkapten istället för Jacob Josefson?


– Det är jättetråkigt att Jacob inte är med för det är vår bästa spelare och en otroligt bra lagkompis och vän utanför isen också eftersom vi har spelat ihop sedan junioråldern. Att inte han får vara med och se att han inte har mått hundra. Att han får en bra vardag är det viktiga för honom.


– Det känns som vi är ett gäng som gör det där jobbet tillsammans. Det är inte så viktigt utan det viktiga är att Jacob mår bra så får vi andra spela för hans skull.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS