HockeyNews
PLUS

En av SHL:s största profiler är ledig på marknaden: "Öppen för nya utmaningar"

(18736) Dick Axelsson
Bildbyrån / Henrik Sjöberg, HockeyNews.se

Publicerad: 27 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Dick Axelsson för inga samtal med Djurgården men 33-åringen har bestämt sig för att han vill fortsätta spela ishockey.

Inför SM-slutspelet är SHL:s kanske största profil ledig på marknaden.

– Djurgården satsar nytt och vi har inte haft någon dialog alls men jag är öppen för nya utmaningar. Fel år att lägga av, säger Axelsson till HockeyNews.se.


Dick Axelsson har spelat SHL-hockey för Färjestad, Modo, Frölunda och nu senast tre raka säsonger i Djurgården.

Men vart han spelar nästa säsong är för tillfället ett frågetecken. Det som är desto tydligare är att han just nu inte för några samtal med Djurgården om en förlängning av kontraktet.

– Det skulle vara fantastiskt tråkigt att lägga av ett sånt här år, sen får vi se. Djurgården satsar nytt och så vidare, vi har inte haft någon dialog alls men jag är öppen för nya utmaningar, absolut. Fel är att lägga av, säger Dick Axelsson till HockeyNews.se.

Axelsson har gjort 26 poäng i vinter. Foto: Bildbyrån

33-åringen från Huddinge är en av SHL:s största profiler och kommer vara det för en lång tid framöver men att hänga upp grejerna för gott efter den här säsongen i Djurgården är för tillfället inget alternativ.

– Det är fel år att lägga av och man brinner för det man gör. Det känns som att det blir en fortsättning och sedan får vi se vart. Man kan inte påverka allt här i livet, säger han.

Utlandet?

– Tanken går ju. Samtidigt är det barn inblandade så det är inte det lättaste. Jag får nog försöka hålla mig på hemmaplan skulle jag tippa på. Jag ska träna för Ironman också så vi får se vart vi lägger ribban, säger Axelsson.

Klockan 15.15 i dag ställs Djurgården mot Färjestad i det som blir hemmalagets avslutning på grundserien. Djurgården har chansen att säkra en plats i play-in.

•••

SE OCKSÅ: "Bengan" gör succé i Florida: "Jag vet hur man behöver bete sig"

•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)