HockeyNews
PLUS

Detaljen som gör att Hrivik kan vara förlorad för Leksand

(17341) Marek Hrivik
Bildbyrån

Publicerad: 14 januari 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Marek Hrivik gör stor succé för Leksand och har bäst poängsnitt i SHL.
Nu jagas han av flera utländska klubbar inför nästa säsong och frågan är om han utnyttjar sin out-klausul?

– Vi får se vad som händer efter säsongen, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras av: 

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Marek Hrivik fortsätter att ösa in poäng för Leksand. Efter två nya poäng i 5–2 segern mot Rögle i tisdags är han nu uppe i 32 poäng efter 25 matcher. Med det har han bäst poängsnitt i SHL. 


Men till nästa säsong kan han vara förlorad för Leksand, trots att han har kontrakt med klubben även över säsongen 2021/2022. Centern jagas nu av flera utländska klubbar och har möjlighet att utnyttja en klausul i sitt kontrakt.


Den 29-årige slovaken bekräftar att det finns alternativ, men vill dock inte fokusera på framtiden just nu. 


– Just nu spelar jag för Leksand och det är vad jag lägger mitt fokus på. Vi får se vad som händer efter säsongen, säger Marek Hrivik, som bekräftar att han har en utlandsklusul inskrivet i kontraktet: 


– Jag har en out i avtalet ja, det stämmer.


Är Marek Hrivik förlorad för Lekand? Foto: Bildbyrån

Marek Hrivik var sjuk i covid-19 i december och hade det tufft med återhämtningen, men nu börjar slovaken hitta den nivå han höll i början av säsongen. Frågan är om han spelat bättre hockey någonsin i sin karriär. 


– Det är svårt att säga. Det är så många gånger under din karriär som du känner dig bra, även om du inte producerar. Jag känner att jag har spelat väldigt bra efter jul, även om jag inte producerat i samma takt som förut. Efter covid-19 har jag bara försökt hitta styrkan i benen och kroppen och nu känns det mycket bättre. Säsongen är lång, det är bara i mitten av säsongen nu och det är lång tid kvar. Det gäller att fortsätta hålla nivån uppe, säger han. 


Leksand har efter jul tagit poäng i samtliga sex matcher och laget befäster nu sin slutspelsplats. 5–2-segern mot Rögle under tisdagen var en av lagets bästa matcher för säsongen. 


– Jag menar, du värderar alltid en seger mot Rögle väldigt högt. De är det bästa laget i Sverige just nu. Att komma hit och göra det tufft för dem på deras hemmaplan, det betyder mycket.


– Varje vinst som vi har nu är en lagseger. Ingen fuskar. Vi har olika målskyttar varje match. Ikväll blev Martin (Karlsson) tvåmålsskytt och jag tror att vi hade fyra olika målskyttar idag. Nu jobbar vi som ett lag i 60 minuter och det har gett oss framgång, säger han. 


Vad har hänt med ert spel om man jämför med i början av säsongen?


– Vi hade en ny coach, ett par nya spelare och ett nytt spelsystem. Det tog lite tid för oss att hitta vår väg. Nu har vi spelat 31 matcher och det känns som att alla i laget hittat sina roller och följer systemet till fullo. Alla fyra linor levererar just nu. 


Tycker du att ni är redo för slutspel?


– Just nu tar vi bara match för match. Som jag sa så är det lång tid kvar av säsongen och vi vill bara fortsätta på resan vi inlett. Om vi fortsätter att spela som vi gjorde ikväll (läs igår) så tror jag att vi har en chans.


På torsdagen väntar den tredje och sista matchen på lagets roadtrip när man gästar krisande Linköping som har nio (!) raka förluster. 


– Så klart är vi väldigt glada över den här segern (mot Rögle) och att det fortsätter gå bra på vår lilla roadtrip. Nu har vi sex poäng på de här två matcherna och nu ska vi upp till Linköping och plocka tre poäng till, innan vi får åka hem till Leksand igen. 


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)