HockeyNews
PLUS

SHL-klubbarna jagar allsvenska succémålvakten: ”Ett par lag som är direkt intresserade”

(16991) Tim Juel
Bildbyrån

Publicerad: 22 december 2020

FacebookXWhatsApp

Tim Juel, 26 gör stor succé i HockeyAllsvenskan. Nu visar flera SHL-klubbar intresse för målvakten, däribland Färjestad. 

– Jag vet att det är ett par lag som är direkt intresserade, säger Juel till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner 


Tim Juel, 26, anslöt från HockeyEttan till BIK Karlskoga inför fjolårssäsongen och konkurrerade då med den förre SHL-målvakten Henrik Lundberg om förstaspaden. Ganska snabbt vann Juel tränarens förtroende som nummer ett och totalt blev det 30 matcher och en räddningsprocent på 91.5 ifjol. 


Inför den här säsongen plockade BIK Karlskoga in rutinerade Stefan Stéen som konkurrent till 26-åringen, men efter 18 matcher in på säsongen är det fortsatt Juel som fått vakta merparten av matcherna (tio stycken). Han är också den målvakt som hållit flest nollor i HockeyAllsvenskan. 


– Det har känts stabilt, även om det finns mer att önska. Jag får ändå vara nöjd med min egen prestation så här långt, säger han när HockeyNews.se når honom.


Succén har inte gått obemärkt förbi högre upp i seriesystemet. Nu visar flera SHL-klubbar intresse för målvakten inför nästa säsong, vilket han själv också bekräftar. 


– Det är så klart kul. Det är väl ingenting jag tänker jättemycket på nu, SHL-klubbarna får inte ens skriva några kontrakt nu. Jag försöker bara göra mitt bästa varje dag i Karlskoga nu och skapa så bra förutsättningar för mig själv och laget inför framtiden, säger han. 


Tim Juel in action. Foto: Bildbyrån

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är Färjestad en av klubbarna som är på jakt efter 26-åringen. De uppgifterna vill målvakten varken bekräfta eller dementera. 


– Det är inget jag vill uttala mig om så. Jag vet att det är ett par lag som är direkt intresserade så, sen finns där säkert fler som kollar. Det är inget speciellt så, säger han. 


Känner du dig redo att ta klivet upp i SHL?


– Jo, men det tycker jag ändå att jag gör. Sen känner jag mig ödmjuk inför uppgiften om den skulle komma. Sedan jag kom upp i HockeyAllsvenskan och fick börja syssla med det här på heltid har jag fått bra förutsättningar att förbättra saker och ting. Jag känner mig redo, även om jag inte tror att skulle skada att spela i HockeyAllsvenskan nästa år heller. 


FOTNOT: HockeyNews.se har sökt Färjestads general manager Peter Jakobsson flera gånger utan framgång. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)