HockeyNews
PLUS

Så ska Leksand använda sig av den NHL-meriterade kanadensaren

(16637) Carter Ashton/Dinamo Riga
(c) photo.khl.ru Roman Koksharov

Publicerad: 22 december 2020

Leksands forwardsvärvning Carter Ashton, 29, är sedan förra veckan på plats i Dalarna och slipar på formen inför sin debut i SHL på lördag.

Huvudcoachen Björn Hellkvist har en plats klar i laget för den NHL-meriterade kanadensaren.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Till tonerna av julmusik i Tegera arena har den senaste Leksandsvärvningen Carter Ashton fått förbättrar flåset genom stenhård konditionsträning på isen.


Ashton, som har spelat NHL-hockey för Toronto har tillbringat de senaste fem säsongerna i KHL och kommer närmast från lettiska Dinamo Riga.


Planen är att han ska spela för Leksand mot Rögle på annandag jul.


– Jag vill bara komma in och hjälpa laget. Vara en tvåvägsspelare, och vara stark defensivt och hoppas skapa något offensivt. Planen är att gå långt i slutspelet och vara på topp när det är dags, säger han i en webb-tv-intervju på klubbens hemsida .


LÄS MERLeksand förstärker truppen – NHL-meriterad forward ansluter


Leksands huvudcoach Björn Hellkvist är nöjd med att få in ett offensivt tillskott i truppen. Och Hellkvist vet var han tänker sig Carter Ashton i laget.


– Jag ser väl honom i en roll i en andrakedja i någon typ av secondary scoring-enhet. Tillsammans med typ (Patrik) Zackrisson och (Oskar) Lang. Det är grundtanken, säger Hellkvist till HockeyNews.se.


Leksandscoachen Björn Hellkvist har skissat på en kedja med Carter Ashton–Patrik Zackrisson–Oskar Lang. Foto: Bildbyrån.


Leksands förstakedja med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik är intakt och förblir orörd. Carter Ashton gjorde förra säsongen 25 poäng (15 mål, 10 assist) och spelade samtliga 62 matcher för Dinamo Riga, men har inte spelat sedan i våras.


LÄS MERFlera sköna besked till Leksand inför julen – poängmaskinen tillbaka


– Förutom att det ökar konkurrensen på vår forwardsbesättning så skapar det både bredd och djup i vårt lag. Det kommer naturligtvis att behövas när det drar igång med tre matcher i veckan, säger Björn Hellkvist.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS