HockeyNews
PLUS

Leksand förstärker truppen – NHL-meriterad forward ansluter

(12166) Leksands IF/Thomas Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 8 december 2020

FacebookXWhatsApp

Leksands IF går starkt i SHL.
Nu förstärker laget ytterligare då den NHL-meriterade forwarden Carter Ashton ansluter från KHL.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Leksands IF har matchat sin superkedja hårt under säsongen. Men den senaste tiden har kedjan haft lite av en formsvacka – och Marek Hrivik är dessutom borta.

Trots det har Leksand lyckats vinna och nu förstärker de laget ytterligare. Under tisdagen presenterades nämligen den NHL– och KHL-meriterade forwarden Carter Ashton av klubben.

– Jag är väldigt spänd på att få komma till en så historisk förening som Leksands IF, och jag har hört mycket gott om både organisationen och människorna i Leksand. Det blir min första tid i Sverige, så det ska bli extra kul, säger Ashton på Leksands hemsida. 

Ashton har gått klubblös under hösten men har spenderat de senaste fem säsongerna i KHL, där han närmast kommer från spel i Dinamo Riga. I det lettiska laget stod han förra säsongen för 25 poäng på 62 matcher.

LÄS MER: Josefson spelklar – och ny Ölvestad närmar sig debut i Djurgården 

Kanadensaren draftades i den första rundan av NHL-draften 2009 och fick tidigt känna på NHL-spel. Han debuterade i ligan redan som 20-åring, när han gjorde 15 matcher i Toronto Maple Leafs. 

Totalt blev det 54 matcher och tre assist i världens bästa hockeyliga för 29-åringen. Leksands general manager Thomas Johansson tycker att de nu får in en saknad spelartyp i truppen.

– I Carter Ashton får vi en spelare som har bra storlek, besitter bra skridskoåkning och som vill ta pucken till målet. Han är stark runt målet och vid sargerna, och använder sin fart och kraft för att ta sig in mot motståndarmålet genom att bryta sig förbi motståndarna. Det är en spelartyp som vi inte har så många av i dagens laguppställning och Carter kommer bli nyttig för oss, säger han.

Kontraktet med Ashton är skrivet för resten av säsongen.

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)