HockeyNews
PLUS

Flera sköna besked till Leksand inför julen – poängmaskinen tillbaka

(16975) Hrivik/Fransson/Ahnelöv
Bildbyrån

Publicerad: 21 december 2020

FacebookXWhatsApp

Leksands poängkung Marek Hrivik är redo för spel efter att ha missat fyra matcher i följd

Dalalaget har fått flera sköna besked under uppehållet och inför omstarten i SHL.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Coronasmittan har ställt till det för Leksand liksom för de flesta andra SHL-lagen under säsongen. Men nu har flera spelare kunnat lämna klartecken inför matchen mot Rögle på annandag jul då serien drar igång igen.


Den slovakiska poängmaskinen Marek Hrivik har inte spelat de senaste fyra matcherna och var senast med i Leksands 3–1-seger hemma mot Brynäs den 3 december. Då hade han två assist.


– Hrivik har haft corona och inte varit med på länge här. Men Hrivik skulle ha spelat den matchen mot Brynäs som blev uppskjuten den 15 december. Så han är frisk, säger Leksands huvudtränare Björn Hellkvist till HockeyNews.se.


Från skade- och sjukdomslistan har flera andra namn kunnat plockas bort den senaste veckan. Bland annat är de två OS-backarna Jonas Ahnelöv och Johan Fransson åter med i laget. Ahnelöv har missat de senaste fem matcherna medan Fransson varit borta i fyra.


– ”Frallan” och Ahnelöv är klara för spel. De är med och konkurrerar om platser fullt ut. (Mattias) Göransson, det är inte riktigt hundra procent säkert att han kan spela i mellandagarna. Vi får följa det. Det får vi väl reda på under juldagen när vi träffas igen, säger Björn Hellkvist.


Under landslagsuppehållet har Leksand haft målvakten Janne Juvonen med Finland i Channel One Cup där han debuterade mot Tre Kronor. Även Otto Paajanen har spelat i det finländska landslaget.


LÄS MERLeksand förstärker truppen – NHL-meriterad forward ansluter


På forwardssidan är det nu Mattias Ritola och Daniel Olsson Trkulja som är frågetecken medan Emil Heineman är på junior-VM i Kanada.


Mattias Ritola spelade lite drygt två minuter för Leksand mot Skellefteå den 12 december. Statusen är oklar. Foto: Bildbyrån.


– Vi har i stort sett alla utom Ritola, som inte är riktigt hundra, och Trkulja är inte heller hundra, men i övrigt är det nog fullt lag tror jag. Men allt kan ha förändrats imorgon. Vi testar av laget när vi testas igen och screenar av alla spelarna och ledarna den 25:e, säger Leksandscoachen Björn Hellkvist.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)