HockeyNews
PLUS

Spetsforwarden blickar tillbaka mot SHL: ”Hörde att de letade en forward för topplinorna”

(16489) Shane Harper
Bildbyrån

Publicerad: 24 november 2020

FacebookXWhatsApp

Shane Harper vände hem till USA för ett år på hemmaplan, men coronapandemin har gjort att han fått ställa om tankarna.
Nu riktar han åter blickarna mot Sverige. 

– Min agent och jag har kontaktat Örebro, men de är fulla för tillfället, säger han till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter en stark säsong i Örebro ifjol hade Shane Harper flera SHL-lag efter sig inför i år, men i början av maj gick han ut och nobbade en fortsättning i Sverige. 


– Det lättaste skulle vara att spela i USA den kommande säsongen, det skulle underlätta mycket för vår nyfödda dotter och min fru, sa han till HockeyNews.se då. 


Men i och med att pandemin har eskalerat borta i Nordamerika har han fått ställa om tankarna. 


– Jag vill tillbaka till Europa eftersom flera lag här borta har stängt säsongen. Kan det hända lag i ECHL kan det även hända AHL-lagen, så siktet just nu är inställt på att åka tillbaka till Europa, säger han när vi når honom. 


– Efter att jag fick det beskedet så ringde jag min agent och bad honom sluta kolla här borta. Min agent och jag har kontaktat Örebro, men de är fulla för tillfället. Så jag kollar på övriga alternativ just nu. 


Leksand är ett av SHL-lagen som är på jakt efter en forward sedan man åkt på skador, men forwarden säger att han inte hört något från general managern Thomas ”Tjomme” Johansson. 


– Jag har inte haft kontakt med dem än, men jag hörde från min agent att de letade en forward för topplinorna. Det är allt jag hört, säger han. 


Är prio ett att återvända till Sverige?


– Ja, det är min tanke eftersom jag verkligen gillade min tid i Sverige. Örebro var mitt första alternativ, men de är fulla för tillfället, så nu får jag kolla om fler lag är intresserade. Jag är även öppen för tyska ligan. 


Harper stod för 15 mål och 14 assist för Örebro i fjol. Foto: Bildbyrån

Samtidigt har han ingen stress. 


– Jag har bara kollat runt i en dryg vecka, så jag får väl ge det lite tid till. Jag har inte bråttom, säger han.


Han berättar också att han kommer att åka utan sin familj om det blir klart med en återkomst. 


– Vi vill inte att vår dotter ska resa just nu med tanke på covid-19. Hon är bara åtta månader gammal och vi vill inte att hon utsättas för någon risk efter operationen (genomgick en hjärtoperation). Det ideala vore att åka någonstans i december eller januari så jag inte behöver vara i från min familj allt för länge. Det är ett väldigt speciellt år, säger han. 


Hur frustrerande är det att inte få spela?


– För ett tag sedan var jag inte så frustrerad, situationen var lika för alla och jag tänkte att säsongen här borta skulle starta i november eller december, men i och med att flera lag ställt in säsongen så är det lite frustrerande just nu. 

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)