Lucas Wallmark drömmer om SHL: "Han kan det här, Kenttä..."


25 oktober 2020

Klassiska Chicago Blackhawks blir Lucas Wallmarks tredje NHL-klubb i karriären.

Innan det är dags att dra över till Nordamerika igen kommer 25-åringen att fortsätta träna på is med moderklubben Björklöven – som i kväll kan förlänga sin segersvit till åtta raka matcher.

– Det vore så coolt att gå upp och få spela derbyn mot Skellefteå. SHL behöver det, säger Wallmark till HockeyNews.se.


Mattias Janmark och Lucas Wallmark gör Adam Boqvist och Alexander Nylander sällskap i Chicago nästa säsong.

Wallmark draftades av Carolina i fjärde rundan och gjorde sin NHL-debut 16/17.

Precis innan transferfönstret stängde i våras lämnade han klubben efter nästan fyra säsonger och avslutade året i Florida Panthers.

Gjorde knappt fyra år i Carolina. Foto: Bildbyrån

– Det känns riktigt rolig att komma till Chicago nu. Det är ju en speciell sits man sitter i nu men när Chicago hörde av sig kändes det bra direkt. Det blir en rolig utmaning att vara en del av deras ombyggnation, säger Wallmark.

Vad vill dom ha av dig?

– Det finns mycket spets framåt och många unga duktiga och av mig vill dom ha en tvåvägscenter som tar ansvar åt båda hållen och den beskrivningen tycker jag stämmer in bra på mig.

– Vi hade några dagar i Chicago nu senast när vi var där med laget och jag gillar staden. Det finns mycket att göra och att det är en sportstad gör inte saken sämre.

Original six.

– Ja, helvete det känns jäkligt coolt att få vara med om att spela i ett sånt lag. Det är en proffsig organisation och det ska bli otroligt roligt att komma dit. Jag trivdes bra i Carolina men det ska bli kul att testa något nytt och jag tror det är ett bra ställe för mig att ta ytterligare några kliv.

Tog vägen till NHL via Luleå. Foto: Bildbyrån

Just nu är Wallmark på hemmaplan i Umeå och följer Björklöven så nära det går – 25-åringen tränar på is med moderklubben.

– Jag är med och kör på samma sätt som jag gjorde tidigare säsongerna. Det är suveränt att få matchlika övningar så det är klockrent för mig och jag tror dom tycker det är kul att jag är med och kör också. Det känns skitbra för mig att ha dom förutsättningarna här.

LÄS OCKSÅBratt i väntan på kontrakt: "Inga större förhandlingar"

I eftermiddag möts Björklöven och Södertälje i Umeå och hemmalaget har chansen att utöka segersviten till åtta raka matcher under inledningen av Hockeyallsvenskan.

– Han verkar kunna det här Kenttä.. Det känns verkligen skitkul med säsongen i fjol och nu har allt bara trummat på ännu bättre. Man andas optimism här i stan nu.

– Det hade varit så jäkla coolt att gå upp och få spela derbyn mot Skellefteå. SHL behöver det, det finns ju knappt några derbyn kvar, säger Wallmark.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Adam Boqvist i Chicago


•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163