Leksands GM om nyförvärv och backens frånvaro: ”Måste vi ha full respekt för”


25 september

Kommer Leksand ersätta Sebastian Wännström? Och hur är det egentligen med Jonas Ahnelöv? 
Här är en lägesuppdatering med Leksands general manager Thomas Johansson.


Annons

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

I förra veckan meddelade Leksand att Sebastian Wännström lämnar klubben för finska Ässät. Det beslutet kom parterna gemensamt fram till efter att Wännström haft svårt att ta en plats i laget under försäsongen.

– Han hamnade i en tuff konkurrenssituation och då gick dialogen som så att vi skulle hitta något nytt till honom. När erbjudandet från Ässät dök upp såg vi ingen anledning till att hålla kvar honom. Vi är nöjda med den uppgörelsen som gjordes, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Letar ni efter en ersättare?

– Nej, vi kör på med truppen vi har. Det är grundtanken.

Kan det bli aktuellt att ta in något senare under säsongen för att spetsa till det?

– Inte under de här omständigheterna som är nu med corona och allt. Det känns inte aktuellt.

Leksand står på fyra poäng efter två SHL-matcher och Thomas Johansson som står som ansvarig för lagbygget kan minst sagt luta sig tillbaka när han tittar på nyförvärvens produktion.

Eller vad sägs om sexton poäng på två matcher från förstakedjan med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik.

– Jag tycker att alla de fem nyförvärven som vi har värvat in bidragit till att vi blivit bättre. Det är ingen som kommit hit och inte accepterat den miljö och kravbild vi har. Alla chippar in. Det som är häftigt att se är att förstakedjan inte bara gör poäng, de jobbar kopiöst hårt. Jag tycker att alla våra nyförvärv har bidragit, det känns jättebra, säger han.

Jonas Ahnelöv har inte spelat någon av de inledande SHL-matcherna för Leksand. Foto: Bildbyrån

Den rutinerade backen Jonas Ahnelöv har missat Leksands två inledande SHL-matcher, efter att ha ådragit sig i skärskada på en träning i slutet av augusti. I dagsläget har ”Tjomme” ingen prognos för när backen kan vara åter i spel. 

– Det är väl fortfarande att han är från och till i träning. Jag har svårt att sätta något datum på det där. Vi får se, vi får skynda lite långsamt så får vi se vart det tar vägen. 

Hur mår han?

– När jag träffade Jonas får jag ändå en känsla av att han mår okej. Det här har tagit hårt på honom och det måste vi ha full respekt för.

LÄS MER: 
Supertrions facit – 16 poäng på två matcher: "Tänker hockey på samma sätt" 

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons