HockeyNews
PLUS

Supertrions facit – 16 poäng på två matcher: ”Tänker hockey på samma sätt”

(15473) Leksands superkedja
Bildbyrån

Publicerad: 22 september 2020

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. Leksands förstakedja med Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik har fått en smakstart på SHL-säsongen. Nu har supertrion stått för hisnande 16 poäng på två matcher.
– 
Förhoppningsvis kan vi fortsätta att bidra till att vi vinner, och visa att vi är en speciell kedja i den här ligan, säger Carter Camper till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Leksand har satsat stora pengar på sin förstakedja den här säsongen. Därför är det ett glädjebesked för alla leksingar att supertrion Carter Camper, Marek Hrivik och Peter Cehlarik fått en smakstart på SHL-säsongen.

Sex poäng i premiären mot Skellefteå följdes upp med tio nya i 5–3 segern mot Malmö under tisdagen. 

– Vi hittade kemi snabbt på försäsongen. De är två riktigt bra spelare som jag är väldigt glad över att spela med. Förhoppningsvis kan vi fortsätta att bidra till att vi vinner, och visa att vi är en speciell kedja i den här ligan, säger Carter Camper som själv stod för två mål och en assist.   

Hur viktigt är det att få den här starten, med tanke på att förväntningarna är att ni ska vara en leading line?

– Det är skönt. Vi får många minuter och coachen tror hårt på oss. Sen är det upp till oss att leverera utifrån det. Alla har en roll i det här laget och vår roll är att bidra offensivt. 

Specifikt, vad gör er tre så bra tillsammans?

– Vi passar bra ihop. Alla tre kan göra mål och passa. (Peter) Cehlarik är en av de bästa målskyttarna där ute. Båda är storväxta och skapar ytor för mig, och när jag får ytor är jag som bäst. Jag är mer av en playmaker och det känns som att allas egenskaper klickar väl ihop. 

LÄS MER: Spaningar från MIF–LIF: ”Oroande dåligt försvarsspel, Malmö”

Carter Camper, Peter Cehlarik och Marek Hrivik har alla stött på varandra i AHL förut. Även om Carter Camper inte kände sina kedjekamrater personligen innan han anslöt till Leksand så medger han att han haft koll på dem. 

– Jag visste hur de spelade sedan tiden i AHL och det har väl hjälpt till antar jag. Vi har alla erfarenhet av spelet där borta och de har erfarenhet av spelet här så de har hjälpt mig att komma in i det. Det känns som att vi tänker hockey på samma sätt, säger han. 

Leksand stod för en imponerande upphämtning mot Skellefteå i lördags och efter kvällens seger står laget på fyra poäng efter två omgångar. 

– Det är skönt att vinna. Vi avslutade bra senast och gjorde en del justeringar inför den här matchen. Malmö hade sina anfall, men jag tycker att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt och det var skönt att vi gjorde mål på våra chanser. 

Malmös tränare Joakim Fagervall var desto mindre nöjd med sitt lags insats.

– Vår prestation är medioker. Det är många som har arbete kvar att göra. Jag vet inte vad det beror på. Det är svårt att säga att man är nervös i en tom ishall, säger han. 

Malmö–Leksand 3–5 (1-3, 1-1, 1-1)

MIF: Axel Wemmenborn, Ponthus Westerholm, Lars Bryggman
LIF: Carter Camper 2, Mattias Ritola, Mattias Göransson, Peter Cehlarik

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha valfritt belopp till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)