HockeyNews
PLUS

Utvisningarna fällde Timrå i SCA Cupen: "Det är på tok för mycket"

(15416) Fredrik Andersson
Nils Jakobsson/Bildbyrån

Publicerad: 18 september 2020

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL. Utvisningarna haglade när Timrå ställdes mot Björklöven i SCA Cupen.
Då vann också Umeålaget med 5–4 efter tre mål i just powerplay.
– Det är på tok för mycket mot ett så här pass bra lag och det blir i slutändan matchavgörande, säger Timråtränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Totalt delades det ut 82 utvisningsminuter i matchen mellan Timrå och Björklöven i Sundsvall Energi arena, där 50 av dem visserligen var varsin 5+20-minutare på Timrås Leon Lerebäck och Björklövenforwarden Olle Liss efter att de råkat i luven på varandra.

Med andra ord delades det ut inte mindre än 16 stycken tvåminutare.

Nio av dessa tillföll Timrå och när matchen var över gick Björklöven segrande ur striden efter tre mål i numerärt överläge.

– Det blir oerhört många utvisningar och vi måste lära oss att hitta en balans så, vi drar på oss nio tvåor idag och det är på tok för mycket mot ett så här pass bra lag och det blir i slutändan matchavgörande, säger Fredrik Andersson.

Jonathan Dahlén gjorde ett av Timrås fyra mål. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Hittills under försäsongen har special teams inte varit något som Timrå lagt allt för stort fokus på utan under matcherna har man rullat runt på manskapet.

Först denna vecka har det blivit mer ingående träning i powerplay och boxplay.

– Vi har kört två träningar i special teams så vi har en del att gnugga på så vi kommer väl lägga de här två veckorna som är kvar till seriestart med mycket box- och powerplay och vi kommer bli bättre, så är det naturligtvis, säger Andersson.

I spel fem mot fem slutade matchen 2–2, med flertalet lägen för båda lagen för ytterligare mål.

Framför allt var Timråforwarden Viktor Lodin het. Värvningen från Örebro stod för två mål och hade bud på ytterligare några.

Förlusten till trots var Timråtränaren ändå nöjd med att laget tog tydliga steg framåt jämfört med onsdagens match mot Mora.

– Det var mycket bättre idag, mycket bättre energi i laget. Killarna visar att vi är ett bra lag och kommer bli ett lag att räkna med. Får man den arbetsinsats vi får idag i varje match så kommer vi att vinna många matcher, säger Andersson och fortsätter:

– Det som är bra också är att vi ser att det är det här som kommer krävas av oss för många lag har den här kalibern som Björklöven har. 

LÄS MER: Spaningar Björklöven–Timrå: "Han är ett kraftpaket deluxe" 

Under lördagen avslutar Timrå cupen med ett hett rivalmöte med Modo.

Och Timråtränaren vet vad han vill se av sina lag när de går in för tredje matchen på fyra dagar.

– Framförallt att vi får kontinuiteten, att vi orkar göra det här imorgon igen så att vi inte bara gör det i en match och paus i nästa. Det kommer vara tajt matchande i serien så det gäller att vi kommer upp i energinivån. Jag tycker att vi flyttar pucken mycket bättre idag och har ett mycket bättre passningsspel. Vi får ned puckarna på djupet och fick bra checklägen så att vi fick fast Björklöven, framförallt i första perioden, säger Andersson och fortsätter:

– Vi vill ju avsluta snyggt med en vinst.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!