HockeyNews
PLUS

Spaningar Björklöven–Timrå: "Han är ett kraftpaket deluxe"

(15415) Timrå-Björklöven
Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Publicerad: 18 september 2020

FacebookXWhatsApp

SUNDSVALL Utvisningarna haglade, känslorna svallade och målen rasslade in i strid ström när Björklöven vann med 5–4 under SCA Cupens andra dag.
Björklöven och Timrå bjöd på en försmak av vad som väntar när säsongen drar igång.
Här är fyra spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchen.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 

Kraftpaketet Grundström
Att NHL-lånen kommer sätta avtryck på allsvenskan under inledningen av säsongen, till att börja med, råder det ingen tvekan om. I Björklöven tillhörde duon Carl Grundström och Oskar Steen två av de piggare spelarna under fredagseftermiddagen. Carl Grundström är inte den flashigaste spelaren ute på isen men han kommer göra livet oerhört surt för de motståndare som försöker ta av honom pucken. Med ren och skär kraft bryter han sig ur alla grepp motståndarna försöker med och ikväll blev det också tre mål, precis utanför målgården. Han är ett kraftpaket deluxe.

En försmak av seriespelet?
Försäsongsmatcher brukar sällan vara något som läggs på minnet och betydelsen av dem spelas ofta ned. Men dagens match såg ut att vara på absolut fullaste allvar. Känslorna svallade, utvisningarna haglade och det var tydligt att lagen var väl medvetna om att det är två av förhandsfavoriterna som möttes. Lagen ville sätta sig i respekt, utan tvekan.

Special teams kommer bli viktigare än någonsin
OM bedömningsnivån fortsätter vara densamma som den varit under försäsongen kommer special teams bli oerhört utslagsgivande den kommande säsongen. Timrå hade tre raka powerplay i första perioden, utan utdelning. När Björklöven fick chansen gjorde man tre, och Timrå lyckades innan allt var över göra två de också. Det lag som får bäst fart på sina numerära överlägen kommer kunna tjäna in en hel del poäng.

Blir han den matchvinnande målvakten som krävs?
Kevin Poullin har stora skor att fylla som Joe Cannatas ersättare och det råder ingen tvekan om att grundkapaciteten finns hos Poullin, det skvallrar meritlistan om. Frågan är bara om han kan skänka det lugn och den trygghet som Cannata gav under förra säsongen. Av det jag sett hittills släpper han fler returer än Cannata och är fladdrigare i spelet. Om det fortsätter när han blir varm i kläderna, vi ska komma ihåg att han knappt spelade under förra säsongen, återstår att se. 

IF Björklöven–Timrå IK 5–4 (1–2, 2–1, 2–1)
Mål, IFB: Carl Grundström 2, Oskar Steen 2, Alexander Wiklund
Mål, TIK: Viktor Lodin 2, Jonathan Dahlén, Christopher Liljewall

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)