Ettanklubbens uppgörelse med Hockeyettan: "Sakfrågan är utagerad"


6 augusti 2020
I våras var de i full konflikt och långt ifrån att vara enade. 
Men nu är tvisten mellan Visby/Roma och ligaorganisationen löst. 
 – Vi är nöjda och glada och blickar nu framåt. Nu kan vi koncentrerar oss på att spela ishockey, så det känns bra, säger Visbys klubbchef André Lundholm till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

I våras skrev HockeyNews.se en rad artiklar om konflikterna mellan Hockeyettan och medlemsklubbarna Boden och Visby/Roma gällande ljud- och bildrättigheterna och om tilläggsavtalet som ingen av klubbarna valde att underteckna. 

I Visbys fall handlade tvisten till största del om Hockeyettan och ATG:s krav på klubben där de ville att Hockeyettanklubben skulle göra en del avsteg från sitt samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. 

LÄS MER: Visby/Roma: Det är alldeles för toppstyrt i Hockeyettan  

I mitten av maj stod parterna långt ifrån varandra, men nu, några månader senare så är det annat ljud i skällan. Tvisten är löst och i förra veckan skickades en kommuniké ut från Hockeyettan till klubbarna via mejl. 

Visby/Romas klubbchef André Lundholm bekräftar att man är överens med ligaorganisationen:

– Vi har kommit överens om hur det ska fungera framåt. Vi har hittat ett avtal som fungerar för båda parter, säger han till HockeyNews.se.

En förhandlingsgrupp från Hockeyettan har haft en tät dialog med Lundholm som har skött förhandlingarna för Visby/Romas räkning.

André Lundholm vill inte gå in på detaljer eller om klubben har fått kompromissat på några punkter gällande samarbetet med Svenska Spel för att nå en uppgörelse med Hockeyettan. 

– Sakfrågan är utagerad. Vi kommer fortsatt att kunna ha Svenska Spel som stor sponsor utan några invändningar från Hockeyettan. 

Visby/Roma är sedan en tid tillbaka på Hockeyettans hemsida där man har börjat publicera nyheter, samt att man kommer att sända sina matcher via samma plattform som de övriga klubbarna.

– Vi är nöjda och glada och blickar nu framåt. Nu kan vi koncentrerar oss på att spela ishockey, så det känns bra, säger Visbys André Lundholm, som berättar att uppgörelsen mellan parterna gäller tills vidare.

LÄS MER: LÅNGLÄSNING: Ettan-basen om ATG-avhoppet, konflikterna, och om framtiden

Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing:

– Jag kan bekräfta att vi har träffat en överenskommelse med Visby/Roma. Vi har haft bra diskussioner med dem och är överens om att vi vill jobba tillsammans i framtiden. Det har vi velat hela tiden, så enkelt är det. 

Fick ni, från er sida, göra några eftergifter?

– Innehållet behåller vi för oss själva, men det viktigaste vid en överenskommelse är att båda parter är nöjda och det kan jag bekräfta att vi är. Nu jobbar vi tillsammans för framtiden, säger Glysing. 

Dock fortsätter tvisten mellan Hockeyettan och Boden där skiljeförfarandet fortfarande pågår och där domen, enligt Glysing, väntas komma till hösten.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.