Örebro nära ännu en drömförstärkning från NHL: "Vi hoppas"


5 augusti

Örebro är nära att få klart med ännu en drömförstärkning.

Inom kort kan Tre Kronor-forwarden Mathias Bromé vara klar för en utlåning från Detroit.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Förra säsongen slutade Örebro på en åttonde plats i SHL-tabellen. Inför kommande säsong storsatsar klubben för att ta sig direkt till SM-slutspelet.


Örebro har lyckats locka tillbaka stjärnmålvakten Jhonas Enroth såväl som toppbacken Nick Ebert och lettiske landslagscentern Rodrigo Abols. NHL-klubben Florida lånar ut Abols till Örebro till november. Till att börja med.


Nu är även en lösning nära för att få förra säsongens poängkung, Mathias Bromé, att bli utlånad från NHL-klubben Detroit Red Wings så att han kan spela i Örebro mellan september och november.


– Vi kommer att ha ett lag med ganska få nya i och med att vi får tillbaka Ebert. Han har varit här förut. Nu kommer Bromé och Abols starta med oss. De har varit här. Egentligen har vi bara tre nya spelare, som inte har varit i Örebro de senaste två åren. Kontinuitet är alltid ett framgångsrecept. Jag tror att vi kan fortsätta bygga på det vi hade ifjol, säger Örebros huvudtränare Niklas Eriksson.


LÄS MERSHL bekräftar – stjärnorna kan återvända i höst: "Helt eniga i frågorna"


Med andra ord är en återkomst för Mathis Bromé mycket nära.


Vad betyder det att få låna Bromé i ytterligare några månader?


– Man ska tillägga att det inte är klart än. Vi hoppas att det ska bli klart med Mathias, så det tycker jag att man ska säga. Abols är däremot klar, säger Eriksson.


Men han understryker:


– Vi hoppas att det kan lösa sig här i veckan.


Mathias Bromé är nära att bli utlånad från Detroit till Örebro. Förra säsongen var han SHL-klubbens poängkung. Foto: Bildbyrån.


26-årige Mathias Bromé gjorde 43 poäng varav 17 mål för Örebro förra säsongen och utsågs till lagets mest värdefulla spelare av klubbens fans. Om man räknar in de två åren i SHL med Mora har den skridskostarke stockholmaren gjort 99 poäng i SHL på 156 matcher.


LÄS MERBromé om färska NHL-kontraktet: ”Fick en väldigt bra magkänsla”


Med honom i laget skulle Örebro kunna få en förstakedja med honom, Abols och NHL-meriterade kroatiske högerskytten Borna Rendulic.


Örebros tränarstab har skissat på tänkbara kedjeformationer.


– Det behåller jag för mig. Det är en hemlighet på tränarrummet, tycker jag. Visst har vi bollat fram och tillbaka olika scenarier. Nu när det blir akutellt med Abols och kanske Bromé så blir kanske kedjorna lite justerade också, säger Niklas Eriksson utan att avslöja något.


– Sedan är försäsongen till för att testa lite.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons