HockeyNews
PLUS

Toppklubbens stjärnvärvning: "Ska vara en matchvinnare för oss"

(14573) Ryker Leer
Bildbyrån

Publicerad: 18 juli 2020

FacebookXWhatsApp

Hockeyettan-laget Nybro slår till med en riktig prestigevärvning. 
Från Visby/Roma hämtas poängplockaren Ryker Leer. 
– Han ska vara en matchvinnare för oss som ska bidra hela vägen, säger Nybros klubbchef Rasmus Aro till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter fyra på University of Alaska-Fairbanks valde kanadensaren att flytta till Europa hösten 2019. Forwarden hamnade på Gotland där han spelade för Visby/Roma i Hockeyettan. 

Det hela slutade med succé och Leer levererade bra med både mål och assist. Totalt blev det 45 poäng (15+30) på 40 matcher där kanadensaren stod för sju poäng i det så viktiga playoff-spelet där Visby/Roma tog sig hela vägen till playoff 3 mot Troja/Ljungby innan säsongen stoppades på grund av coronapandemin.

Nu står det klart att Ryker Leer blir kvar i Sverige och i Hockeyettan. Leer har signerat ett ettårskontrakt med Nybro i Hockeyettan södra. 

– Förra säsongen var verkligen bra för min del men jag tror samtidigt att jag kan producera ännu mer. Det var ett enkelt val att välja Nybro före andra klubbar eftersom jag förra säsongen märkte att det var ett riktigt bra lag, säger Ryker Leer till Nybros hemsida.

Nybros klubbchef Rasmus Aro om övergången: 

– Vi gillade vad vi såg av Ryker i fjol. En orädd spelare som går rakt på mål som kanadensare brukar göra. Han ska vara en matchvinnare för oss som ska bidra hela vägen. Vi tror mycket på den här värvningen, säger han till HockeyNews.se.


Ryker Leer (till vänster) ska bidra med poäng i Nybro. Foto: Bildbyrån

I och med värvningen av Leer så är forwardssidan stängd hos Nybro som var tidigt ute med lagbyggandet. Det som återstår att värva är en högerfattad back som är vass i powerplay.

Barometern har tidigare skrivit om Nybros intresse för Nikolas Koberstein, som även han spelade i Visby i fjol. Koberstein finns fortfarande kvar på Nybros radar och Aro hoppas att värvningen av Ryker Leer kan locka över den NHL-draftade backen till östra Småland.

– Vi får väl se. De känner varandra och har pluggat och bott ihop så det finns en naturlig koppling. Nikolas vet vad vi vill i alla fall. Givetvis jobbar vi med parallella spår också, säger Aro.

Förra säsongen tog slut i playoff 2 mot Hudiksvall.

Aro har sin analys klar om vad som saknades i fjol:

– Defensiven och målvaktssidan var riktigt bra. Vi släppte in jäkligt få mål och det kommer man långt med. Dock saknade vi det sista lilla i offensiven. Till exempel hade vi inget bra powerplay. Och utan att låta för hård så hade vi hoppats på lite mer från vissa spelare.

Med tränaren Mikael Tisell på plats för sin andra säsong under den här säsongen kunde Nybro börja längre fram med processen med att bygga ett nytt slagkraftig lag.

Visserligen har spetsspelare som Fabian Illestedt (Västervik), Victor Crus Rydberg (Kalmar igen), Alex Ek (klubblös) och Viktor Lennartsson (Forshaga) lämnat klubben.

Men ersättarna går inte av för hackor.

Gänglige slovaken Matej Galvaby har hämtats in från Borlänge, kloke centern Adam Persson värvades från rivalen Kalmar, rutinerade Tranåsikonen Eric Gustafsson gör comeback i Hockeyettan i Nybro och så Ryker Leer.

– De är allihopa tilltänkta topp sex-forwards och spelare som har bevisat vad de kan på den här nivån. Matej har mycket skills och vi hoppas att han kan få fart på vårt powerplay. Sedan har vi Borg (Sebastian) och Strömgren (Fredrik) som tog ordentliga kliv i fjol. Offensivt känner vi oss bättre rustade den här säsongen. Det finns fler som kan leverera och jag tror och hoppas att många ur den befintliga truppen kan lyfta ännu mer.


Slovaken Matej Galvaby är ny forward i Nybro. Foto: Bildbyrån

Det är ingen hemlighet att Nybro siktar på att nå ännu längre den kommande säsongen.

– Det är klart att vi vill vara med ända in till slutet. Jag tycker att vi har ett lag för det också, säger Rasmus Aro.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)