HockeyNews
PLUS

Ettanklubben var på väg att dra sig ur – kan nu värva förre Tre Kronor-backen

(14497) Fredrik Lindgren Lejon
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 8 juli 2020

FacebookXWhatsApp

För en månad sedan var SK Lejon illa ute. Coronakrisen satte sina spår och det var nära att Skellefteåklubben tvingades att dra sig ur Hockeyettan.
Men efter att bland annat ha fått hjälp av SHL-klubben Skellefteå råder det framtidstro i föreningen igen.
– Just nu är det jäkligt roligt,  säger Lejons sportchef Björn Israelsson till HockeyNews.se. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Precis som för de flesta klubbarna i idrotts-Sverige så har coronakrisen satt sina spår på verksamheterna.

Hockeyettanlaget SK Lejon är inget undantag.

När HockeyNews pratade med sportchefen Björn Israelsson i måndags såg han positivt på framtiden för herrlaget.

Annat var det för en månad sedan. 

Då såg klubben inte hur man ekonomiskt skulle klara en säsong till i Hockeyettan. Men när det såg som mörkast ut så kom hjälp från alla håll – bland annat från storebror i Skellefteå och tillika mäktig SHL-klubb.

– Det var riktigt jobbigt då, det handlade om någon vecka hit eller dit om vi skulle kunna ge ett klartecken för spel i Hockeyettan. Men när det väl kom till kritan började folk engagera sig mer för klubben och det kom in nytt blod med ny energi. Och ja, vi har ett samarbete med Skellefteå där de har gått in med pengar. De vill gärna att staden ska ha ett lag i Hockeyettan, säger Björn Israelsson till HockeyNews.se och fortsätter: 

– Det här med corona kan bli ett brutalt uppvaknande för många klubbar. Det är många klubbar som sliter enormt för att överleva.

Hur samarbetet med SHL-klubben ska yttra sig framöver är inget Israelsson kan berätta nu, men han hoppas på att kunna få låna lovande Skellefteåspelare som behöver istid på seniornivå. 

Annars har SK Lejon huserat i de nedre regionerna i Hockeyettan de senaste åren – och klubben räknar med en ny tuff säsong. Men det finns framtidstro. 

–  Nästa säsong kommer att bli jäklig tuff, inget snack om det. Vi har varit i bottenskiktet i några år, men på sikt siktar vi högre upp, säger Israelsson. 

På tränarbänken fortsätter Tobias Carlsson. Annars ser det tunt åt på spelarfronten just nu, men Israelsson är lugn. Han har koll på läget och kommer att presentera spelare framöver. Dessutom hoppas sportchefen kunna locka förre Skellefteå- och Tre Kronor-backen Fredrik Lindgren tillbaka på isen. 39-åringen fick inte nytt kontrakt av SHL-klubben inför fjolårets säsong och kan nu alltså vara på väg mot comeback.

– Vi har en pågående dialog med Fredrik, han är sugen på att spela. Dörren är fortfarande öppen, sedan kanske han i så fall inte kommer att spela varje match, säger Björn Israelsson.


Fredrik Lindgren kan göra comeback. Foto: Bildbyrån


***
Okej artikel?! Värd en läsk – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)