AnnonsUte efter miljöombyte – kan hamna hos satsande klubben: "Har haft kontakt"


27 juni
Tre år i Nybro fick räcka.
Nu kan snabbskrinnaren och poänggöraren Alex Ek hamna i Vallentuna.
– Jag har pratat en hel del med deras tränare, säger Ek till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Efter en dundersäsong i Nybro säsongen 2018/2019 fanns det allsvenskt intresse för stockholmaren Alex Ek. Centerforwarden var aktuell för både Tingsryd och Almtuna, men det rann ut i sanden och han blev kvar i Nybro och Hockeyettan. 

Ek såg vass ut på försäsongen, men hade en inplanerad operation (opererades för bukvägsbrock, skadan satt i ljumsktrakten) i september och missade halva grundserien. Säsongsdebuten kom inte förrän i november och Ek kom aldrig upp i samma i nivå som året innan. Det blev tio mål och tio assist på 29 matcher för den mångsidige forwarden.

– Det är svårt att börja spela mitt i en serie. Vi var klara för Allettan tidigt och gick in i ganska hård träning direkt när jag kom tillbaka. Jag var väl inte superfräsch under de sista matcher innan jul. Annars tycker jag att Allettan och playoff gick helt okej för mig, säger Alex Ek till HockeyNews.se.

LÄS MER: Topplagets joker inför derbyt

Playoff 2-uttåget mot Hudiksvall var det sista Alex Ek gjorde i Nybro. Tre år i östra Småland fick räcka för Ek – som fortfarande är klubblös. 

– Jag har inga problem med att spela hockey i Nybro, det är en sjukt bra förening som är extremt seriös. Men jag gillar att vara aktiv och hitta på saker hela tiden och det fanns för lite att göra i Nybro. Jag körde fast rent socialt. Trivs man inte utanför isen så är det extremt svårt att prestera på isen. Det växte fram mer och mer under säsongen att jag ville byta miljö och testa något annat, säger Ek.

Ek berättar att det främst finns intresse från klubbar i Hockeyettan, men att han inte känner någon stress med att bestämma sig.

– Bäst tålamod vinner... Jag väntar tills det finns något som känns bra. Jag tränar på och kommer inte att stressa fram något. Det finns väl fem klubbar i Hockeyettan som jag skulle tänka mig att spela i och några av dem har hört av sig. Jag har inte stängt dörren till någon förening, förutom Nybro.

Vallentuna?

– Jag har haft kontakt med Vallentuna, men har inte kunnat ge något besked. Jag har pratat en hel del med deras tränare (Mikael Österblom). En tränare jag gillar, han är lite av en players coach. De har helt klart något spännande på gång, säger Alex Ek.

LÄS MER:
 Lehmann ska lyfta ny klubb mot toppen

Vallentuna gör till en satsning kommande säsong och har hittills under silly season presenterat nyförvärv som Gustav Ahnelöv, Victor Andersson, Nicklas Lehmann och Stefan Söder.

* * *

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons