Annons

AnnonsHär är de allsvenska lagen som gör upp i klassiska SCA-Cupen


29 maj
I slutet av augusti är det tänkt att klassiska SCA-Cupen i Sundsvall ska spelas. Flera allsvenska lag av hög klass medverkar i årets upplaga, som är den 46:e i ordningen.

Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Modo, Björklöven, Timrå och Mora. Det är lagen som kommer till spel när anrika SCA-Cupen i Sundsvall avgörs i slutet av augusti. Veckan efter är det dags för Skoda Trophy i Södertälje där flera SHL-lag deltar. Men i Sundsvall blir det alltså allsvensk prägel på uppställningen. 

Arrangörsföreningen Sundsvall Hockey räknar med att turneringen ska kunna spelas som planerat.

– Vi utgår från att vi ska kunna spela och det är det vi planerar efter, men givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Sundsvalls Hockeys ordförande Magnus Svensson till HockeyNews.se. 

LÄS MER: SSK bjuder in till försäsongsturnering med SHL-lag

Cupen lär bli av, men kommer det att vara någon publik på matcherna?
På fredagsförmiddagen gav FHM klartecken för elitidrott utomhus från och med i mitten av juni. Däremot sades det ingenting om inomhusidrott. 

– Cupen är jätteviktig for Sundsvall Hockey och en viktig inkomstskälla för oss. Men det blir inget större plus om vi skulle behöva spela utan publik. Publikintäkter är en del, sedan är frågan hur intressant det är för sponsorer och annonsörer om det inte är någon publik på plats. Det är svårt att förutspå, en del kanske sponsrar cupen ändå, en del kanske tvekar. Det som är klart är i alla fall att Mittmedia-concernen kommer att sända matcherna via deras plattform, säger Svensson.

Hur går snacket bland sponsorerna då?

– En del förutsätter vi är med på tåget oavsett besked. En del andra har jag svårare att uttala mig om. 

Hur stort inkomstbortfall skulle det bli för er om det blir cupspel utan publik?

– Jag vill ej spekulera i det, säger Svensson som inte vill nämna siffror gällande cupen. 

– Även om det skulle bli utan publik så kommer vi jobba för att gå plus. Vi jobbar ju för att lösa de här grejerna på något sätt.

SCA-Cupen inleds med gigantmötet Björklöven–Modo som spelas i A3 Arena i Umeå, tisdagen den 25 augusti. Resterande matcher spelas i Gärdehov (se spelschema nedan).

Dessutom kommer nyblivna Hockeyettanklubben Sundsvall att möta kollegan Örnsköldsvik i en träningsmatch på torsdagskvällen, så det blir dubbla rivalmöten samma kväll. 

– Vi hoppas att det ska vara extra stort intresse att se matcherna då det blev ett tråkigt slut på förra säsongen. Vi tror att det kan vara extra intressant med försäsongscuper just i år, säger Magnus Svensson.

Spelschema i SCA-Cupen

Tisdagen 25 augusti: Björklöven–Modo 19:00 (Umeå).

Onsdagen 26 augusti: Timrå–Mora 19:00.

Torsdagen 27 augusti: Sundsvall–Örnsköldsvik 17.30. (träningsmatch). 
Modo–Timrå 20.00.

Fredagen 28 augusti: Björklöven–Timrå 17.30.
Modo–Mora 20.00

Lördagen 29 augusti: Mora–Björklöven 14.00.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons

Annons