AnnonsÅtervänder Bertilsson – eller värvar Brynäs annan toppback?


23 maj

Brynäs har ställt in siktet på att värva en stabil tvåvägsback och Simon Bertilsson är en drömspelare i den kategorin.

Men frågan är hur länge Gävleklubben kan vänta på ett besked från honom. Sportchefen Michael Sundlöv ger här besked.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev bara en säsong i KHL-klubben Sotji för den OS-meriterade backklippan Simon Bertilsson, 29.


I flera månader har Brynäs hoppats att han ska nappa på klubbens generösa erbjudande och flytta tillbaka till Gävle.


Frågan är hur länge Brynäs har tålamod att vänta på värmlänningen som har spelat 368 SHL-matcher för klubben.


– Vi har en dialog med Bertilsson så får vi se vart det tar vägen. Det är klart att vi vill ha Simon hemma. Sedan har jag full respekt för att det är som det är med ekonomi och sånt när det gäller KHL, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till HockeyNews.se.


Simon Bertilsson spelade i KHL-laget Sotji förra säsongen. Foto: (c) photo.khl.ru Yury Kuzmin


Bertilsson har valt att avvakta för att se om det finns något annat hett alternativ på marknaden.


– Vi har inte satt något datum utan vi vill gärna ha hem Simon, sedan får inte det bli på bekostnad av att vi tappar någon annan, om det nu skulle dyka upp någon som är jätteintressant för oss. Vi kan inte stå där och tappa båda godbitarna utan då får vi ta beslut efter det.


Är det en Simon Bertilsson-typ av back ni letar efter?


– Alltså, Bertilsson står för många saker vad gäller att han är en Brynäsare som har varit här länge. Vi kanske saknar i sig en mer renodlad offensiv back, men det behöver inte betyda att vi måste ha en. Vi ser att vi kan spela powerplay utan superhsuperspets på backsidan, utan Ryan Gunderson, säger Sundlöv.


– Nu hade vi i och för sig Victor Söderström förra året. Till viss del har vi också fått Marcus Björk som har varit riktigt bra hos oss sedan han kom från Malmö. Vi får väl ta det utifrån vad det blir. En bra, utvecklingsbar, stabil back till, en tvåvägsback, det är väl allas dröm och det får vi se om vi hittar.


Inför förra säsongen värvade Brynäs de två allsvenska backarna Josef Ingman och Alexander Lindelöf i hopp om att de skulle etablera sig snabbt i SHL.


LÄS MERSHL-hockey utan publik – så tycker supportrarna, del 1 – Brynäs och Djurgården


Sett till speltiden blev Ingman sjundeback (16:22) medan Lindelöf, som tog klivet till Brynäs från Västerås, bara spelade lite drygt sju minuter i snitt i SHL.


– Ingman spelade ganska mycket förra året och var ett av de större utropstecknen för mig i alla fall. Jag tycker att han klarade sig helt okej defensivt. Han har spelat ett år i SHL nu, säger Michael Sundlöv.


– Vad gäller Lindelöf så hade han en jättejättebra försäsong och början på serien, sedan så hackade det lite grann och han fick inte jättemycket istid, så där finns det potential.


LÄS MEROklart om Dackell blir kvar i Brynäs: "Vet jag faktiskt inte än idag"


Tom Hedberg byter Modo mot Brynäs. Foto: Bildbyrån.


Brynäs har värvat den talangfulle och spelskicklige backen Tom Hedberg från Modo inför kommande säsong. 20-årige Hedberg har tidigare spelat 28 SHL-matcher för HV71 under 2017/2018 då han även blev utlånad till Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.


– Vad gäller Tom Hedberg så har jag följt honom jättejättenära under en hel säsong i Modo när jag var där och sedan förra året också. Det är en ung kille som det absolut finns stor potential i. Där finns det offensiv kraft. Man kan tycka att Tom kanske skulle väga lite lätt defensivt, men det ska bli intressant att se. Han har fina fötter och bra blick. Jag tror att han kommer att lösa den defensiva sidan i SHL också alldeles lysande, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.


Annons

Annons