AnnonsDärför valde framtidstränaren bort flera klubbar i Hockeyettan


2 maj
Han jagades av ett flertal klubbar i Hockeyettan – men Dennis Hall blir nu kvar i Forshaga som han vill förändra från grunden. 
– Det gäller att göra allt ett snäpp vassare, säger han till HockeyNews.se.

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Framtidstränaren Dennis Hall, 30, och Forshaga har varit överens om en fortsättning ett bra tag.

Hall, som lämnade ett uppdrag som assisterande tränare vid sidan av Fredrik Söderström i EHC Olten i höstas på grund av personliga skäl, kom in i tränarstaben i Forshaga i vintras och fick en bra överblick över vad som behövde förändras runt A-lagsverksamheten inför framtiden.

Redan i en intervju med HockeyNews.se i början av mars då han fortfarande inte var officiellt klar för Forshaga, så berättade Dennis Hall om sina tankar. 

– Vi behöver byta ut en del spelare och titta över hur man ska bli framgångsrik i en klubb som Forshaga. Jag tror absolut det finns förutsättningar, men man måste förändra kulturen lite i hur man tränar, hur man tävlar och så vidare. Det blir mitt stora uppdrag och när jag ser det så ser jag en jättestor utmaning och en rolig utmaning i att försöka göra det, för det finns en stor hockeykultur här runtomkring Karlstad och Forshaga, så det är absolut ingen omöjlig uppgift, sa Dennis Hall då. 

Nu är vi i början av maj och Hall är helt klar för en fortsättning i Forshaga. Han fortsätter att prata om träningskulturen.

– Det handlar mycket om vilken kravbild man har  i den dagliga verksamheten. Det handlar om fler träningspass i veckan och högre närvarokrav och att ha spelare som har drivet och viljan att utvecklas för att bli bättre. Här tycker jag att klubben har gjort ett krafttag genom att ta in två jätteduktiga fystränare i form av Anders Tengvert och Emil Knutsson. Det är viktigt att vi spetsar till den delen och det här känns intressant, säger Dennis Hall till HockeyNews.se och fortsätter:

– Vår målsättning är i grund och botten att vi säkerställer vår verksamhet. Att vi tränar bra som senare ska leda till att vi vinner matcher. Sedan finns det alltid delmål och slutmål.

LÄS MER: 
Lutar åt att stanna i ligan: "Ligget klart förslag framme"

Dennis Hall berättar att han hade flera intressanta erbjudande från flera klubbar i Hockeyettan, några av lagen var framme i playoff tidigare i år.

– Jag har hela tiden jobbat för att vara kvar i Forshaga. Det har varit min inställning och skulle jag röra på mig skulle det vara något extremt spännande som inte hade gått att tacka nej till.

– Jag har en social situation där det funkar väldigt bra att bo i Karlstad. Jag är jättenöjd med att jobba vidare i Forshaga och känner att det finns en stor utvecklingspotential i klubben. Vi ska skruva på helheten och göra allting bättre. Vi har inte den största plånboken, men vi kan jobba hårdast och vara bäst där, säger Dennis Hall, som kommer att ha Andreas "Sälen" Svensson vid sin sida som assisterande tränare.

LÄS MER: Efter avhoppet i Schweiz - tränaren klar för ny klubb  

Kikar vi in i spelartruppen inför den nya säsongen gjorde Forshaga två spännande värvningar i veckan. Först plockades forwarden Joel Källström Englund in från Hudiksvall. Dennis Hall och Källström Englund har samarbetat tidigare i Borlänge. Den gångna säsongen levererade den 25-årige forwarden 19 poäng (9+10) på 40 matcher.

I dagarna blev även 20-årige centerfowarden André Fredriksson klar för en återkomst till Forshaga. Fredriksson spelade i fjol i Enköping där det blev 26 poäng (9+17).


Joel Källström Englund är klar för Forshaga. Foto: Bildbyrån.


Ett annat glädjebesked för Forshaga kom i veckan då poängkungen Oliver Kandergård, 21, som förra säsongen snittade en poäng match – bestämde sig för att stanna.

– Vi har några till som är klara, men som vi ännu inte har presenterat. Det ser intressant ut, säger Dennis Hall.

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons