HockeyNews
PLUS

Efter avhoppet i Schweiz – tränaren klar för ny klubb

(11413) Dennis Hall
Skärmpdump /Forshaga IF - Facebook

Publicerad: 10 december 2019

FacebookXWhatsApp

Tidigare i höstas lämnade Dennis Hall schweiziska klubben Olten på grund av personliga skäl. Nu är tränartalangen tillbaka på hemmaplan och har gjort klart med nytt jobb. 

–  Det ska bli jättekul, säger Hall till HockeyNews.se efter att ha presenterats som ny tränare i Hockeyettanklubben Forshaga.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Efter några succésäsonger med Borlänge i Hockeyettan, där han bland annat var med och förde klubben till kvalserien mot Hockeyallsvenskan, valde tränartalangen Dennis Hall, 30, att hoppa på ett nytt tåg i sin karriär. Nämligen den att bli assisterande tränare till Fredrik Söderström i EHC Olten i den schweiziska andraligan (NLB).

Men sejouren i Olten varade inte ens i en halv säsong. Hall lämnade klubben på grund av personliga och flyttade hem till Sverige.

Nu är Hall klar för ett nytt tränaruppdrag i Sverige. Det blir Forshaga, som missade avancemang till Allettan, som har kontrakterat Hall över innevarande säsong, plus ett optionsår.

En perfekt lösning för Forshaga, som tidigare höstas sparkade Per Lundell  efter sex raka förluster. 

– Dennis passar jättebra in i den profil som vi har lagt fram i ledningsgruppen. Vi är jätteglada att han nappade och hoppade på det här tåget, säger Forshagas sportslige ansvarige Christer Larsson.

Tillsammans med Andreas "Sälen" Svensson och spelarprofilen och tidigare Färjestadsliraren Stefan Erkgärds kommer Dennis Hall att ingå i Forshagas nygamla tränarteam. 

 Jättekul. Jag har fått en bra bild av klubben och allt runtomkring. Det känns bra med tränarteamet. Vi hade första ispasset i dag, säger Dennis Hall till HockeyNews.se.

LÄS MER: Lundell ger sin sin efter att ha lämnat Forshaga

Forshagas höstsäsong har varit en besvikelse och det måste vara extra surt att rivalen Grums lirar i Allettan efter jul, medan Forshaga kommer att spela i fortsättningsserien. Nålsögat för att nå playoff via den serien är betydligt mindre än om man spelar i Allettan.

 Det vi har pratat om är vad vi kan göra här och nu. Vad vi kan göra för att det ska bli en bra vårsäsong. Först och främst ska vi avsluta grundserien med en bra match mot Borlänge. Sedan vi får ett litet brejk, givetvis kommer målet vara att inrikta oss på playoff, säger Hall och fortsätter:

  Jag hoppas att jag ska kunna bidra med min syn på hockey och vara med och driva på allt från ledarskap till vissa spelbitar.

Dennis Hall vill inte gå in något närmare på varför han lämnade Olten.

 Hockeymässigt trivdes jag jättebra. Men det var andra, personliga skäl som gjorde att jag var tvungen att lämna. Mer än så vill jag inte på det. Nu har jag landat i Sverige och det känns bättre, säger Dennis Hall.

Dennis Hall (till vänster) var assisterande tränare till Fredrik Söderström i Olten. Foto: Bildbyrån


LÄS MER: Dennis Hall lämnar Olten

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)