HockeyNews
PLUS

LISTA: Här är tränarläget i Hockeyettan Västra

(13796) Tränarläge ettan västra
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 2 maj 2020

FacebookXWhatsApp

Vi vet inte när säsongen 2020/2021 drar i gång – men det vi vet är att lagen sportsligt förbereder sig för fullt. HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski går igenom vad som hittills har hänt på tränarfronten i Hockeyettan Västra, så här mitt i silly season-säsongen. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Borlänge:
Stefan Gustafsson, som gjorde ett fint jobb med Borlänge i fjol, får fortsatt förtroende som huvudtränare. Gustafsson skrev nyligen på ett nytt treårskontrakt.

Eskilstuna Linden:
Förra säsongen var succéartad för nykomlingen och sedan en tid står det klart att tränarduon Joakim Lundholm och Jonas Gustafsson fortsätter.

Forshaga: Efter en tung höst fick Per Lundell sparken. Tidigare Borlängetränaren Dennis Hall tog över och nyligen blev det klart att samarbetet fortsätter även över kommande säsong.

Grums: Erik Koskela, som förra säsongen förde Grums till Allettan Södra, fortsätter som huvudtränare i klubben.

LÄS MER: Här är tränarläget i Hockeyettan Norra

Kumla: Klubben meddelade tidigt i mars att tränarduon Erik Planeby (huvudtränare) och Petter Larsen (assisterande tränare) kör vidare. 

Köping: Efter två säsonger som huvudtränare för Köping så är det klart att Patrik Fagerlund lämnar klubben. Köping väntas presentera Fagerlunds ersättare i början av nästa vecka.

Lindlöven: Inga konstigheter här, Jonas Dufåker blir kvar i Lindlöven.

Malung: I mitten av mars kommunicerade klubben ut att Göran Tärnlund inte skulle få fortsatt förtroende efter en skral start på kvalspelet. Nu slutade ju det på det sättet att inget lag lag varken åkte upp eller ner i seriesystemet, vilket innebar att Malung fortsatt har Hockeyettan-status. Malung kommer att presentera ny tränare under kommande vecka.

LÄS MER: 
Här är tränarläget i Hockeyettan Östra

Mariestad: Andreas Appelgren hade ett 1+1-årskontrakt med Mariestad och kommer att nyttja optionsåret i klubben.

Nyköping: Profilen Fredrik Mälberg fick sparken i december, Owe Holmberg ledde laget under resterande del av säsongen och lyckades föra Nyköping till playoff-spel. Framöver blir det nygamle Lenny Eriksson som kommer att styra kosan i Nyköping.

Skövde: I mitten av april blev det officiellt att nygamle Fredrik Ljunggren axlar huvudansvaret efter Johan Hellström, som nästa säsong återfinns i Borås i Hockeyettan Södra.

Surahammar: Förre NHL-proffset och Västeråsikonen Patrik Juhlin tog över när Conny Grundström och Daniel Carlsson lämnade Surahammar i vintras. Det är också Juhlin som kommer att leda "Sura" in i framtiden. 

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)