LISTA: Här är tränarläget i Hockeyettan Östra


1 maj
Vi vet inte när säsongen 2020/2021 drar i gång – men det vi vet är att lagen sportsligt förbereder sig för fullt. HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski går igenom vad som hittills har hänt på tränarfronten i Hockeyettan Östra, så här mitt i silly season-säsongen. 

Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Enköping: Johan Jonsson fick lämna efter uteblivna resultat förra säsongen. Assisterande Tobias Holm Karlberg tog över rodret och tanken var att han skulle fortsätta som tränare i klubben, men så blir det inte. Holm Karlberg har valt att satsa på den civila karriären och därmed är Enköping ute på tränarjakt där man ännu inte har presenterat något. 

Hammarby: Även i Bajen fick en tränare sparken under förra säsongen. Efter en fiaskobetonad höst var det slutcoachat för Tommy Latva. Klubbens dåvarande sportchef Benny Rönnelöw, tog över som tränare. Inför kvalserien, som aldrig slutfördes på grund av coronapandemin, blev Magnus Kullerback huvudtränare. Inför nästa säsong har man rekryterat unge och lovande tränaren Filip Algeman, som förra säsongen var tränare i Södertäljes J18-lag.

Hanviken: Via sin hemsida meddelade Hanviken i dagarna att Mikael Erdtman fortsätter som huvudtränare, vilket innebär att han går på sin andra säsong som headcoach i klubben.

Huddinge: I mitten av april blev det klart att klubbens J20-tränare Peter Nylander ska leda Huddinges A-lag in i framtiden. Mikael Österblom hade ett år kvar på sitt kontrakt med Huddinge, men valde att bryta det och är nu klar för Vallentuna.

Hudiksvall: Inga konstigheter i Hudiksvall. Tränarprofilen Per Ljusteräng – som tidigare i år förde klubben till playoff 3 när coronaviruset slog till och stoppade säsongen – skrev inför säsongen 2019/2020 på ett tvåårskontrakt med Hudiksvall och kommer att fullfölja det.

Vallentuna: Visserligen blev det inget playoff-spel för Vallentuna, men laget tog sig succéartat till Allettan Norra. Men efter två raka säsonger som huvudtränare har Charlie Thermaenius valt att inte fortsätta i Vallentuna. På fredagskvällen blev det klart att Mikael Österblom, som i fjol tränade Huddinge, tar över i Vallentuna.

Segeltorp: Joakim Gustafsson kör vidare som huvudtränare i "Torpet".

LÄS MER: Här är är tränarläget i Hockeyettan Norra 

Strömsbro:
För tio dagar sedan meddelade Strömsbro att Thomas Engman, som hade varit tränare i klubben i fyra säsonger i rad och fört "Rallabo" från division 3 till Hockeyettan, valt att tacka för sig. Ny tränare är på gång, enligt sportchefen Johan Wennberg, som hoppas kunna presentera den nya huvudtränaren inom kort.

Sollentuna: Efter två år som headcoach lämnar Carl-Johan Klint tränarjobbet, men kommer att vara kvar i klubben i en annan roll. Ny tränare väntas bli klar inom den närmaste tiden.

Visby/Roma: Tränarlegendaren Hans "Säcken" Särkijärvi har två år kvar på sitt treårskontrakt med klubben från Gotland.

Väsby: Han fick aldrig chansen att coacha laget i kvalserien mot Hockeyallsvenskan den här våren, men Väsbys resa i Hockeyettan fortsätter med 31-årige Viktor Tuurala.

Wings: Mattias Valente fortsätter som huvudtränare i Wings. Det blir tredje raka säsongen i Wings för Valente.

***

Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons