HockeyNews
PLUS

LISTA: Här är tränarläget i Hockeyettan Norra

(13763) tränarlista norra
Bildbyrån/Montage

Publicerad: 30 april 2020

FacebookXWhatsApp

Vi vet inte när säsongen 2020/2021 drar i gång – men det vi vet är att lagen sportsligt förbereder sig för fullt. HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski går igenom vad som hittills har hänt på tränarfronten i Hockeyettan Norra, så här mitt i silly season-säsongen. 

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Sundvall har accepterat en plats i Hockeyettan Norra säsongen 2020/2021, medan Härnösand väntas ta beslut kommande vecka. Båda klubbarna finns med i den här tränargenomgången för Hockeyettan Norra inför kommande säsong.

NORRA HOCKEYETTAN


Östersund: Förhandlingar förs mellan klubben och Kjell-Åke Andersson. Får Östersund grönt ljus av Andersson såg går 48-åringen in på sin tredje raka säsong som huvudtränare i klubben.

Piteå: Är på jakt efter nytt blod efter Anders Johansson som tackade för sig efter den här säsongen. 

Teg: Patrik Rainersson fick lämna en bit in på säsongen. Mattias Lund tog över som headcoach och tog laget till playoff-spel. Men det blir ingen fortsättning för Lund i Teg, utan klubben jobbar med ett annat huvudspår för kommande säsong.

Boden: Är på tränarjakt. Petter Nilsson, som hade huvudansvaret i slutet av fjolårets säsong, återgår till att ha ett övergripande ansvar för juniorverksamheten i klubben.

Kiruna IF: Har ingen tränare klar för nästa säsong. Efter tre år som huvudtränare lutar det åt att Robert Lahti lämnar sin roll. 

Kiruna AIF: Succécoachen Christer Dreberg kör vidare med sitt Kiruna AIF. Det blir fjärde raka säsongen i AIF för Dreberg.

Kalix: Oklart om det blir en fortsättning för mångårige tränaren Petter Kristoffersson.

Örnsköldsvik: Lennart Hermansson fortsätter som tränare i klubben.

Vännäs: I slutet av januari tog tidigare Björklöven-ikonen Jesper Jäger över som huvudtränare i klubben efter att Mattias Näverlind fått lämna. Jäger är även klubbens huvudspår för kommande säsong.

SK Lejon: Tobias Carlsson, som har basat över Lejon i många år, ska vara muntligt överens om en fortsättning som huvudtränare i SK Lejon.

Sundsvall (nykomling): Har inte gjort klart med tränare för nykomlingssäsongen i ettan. 29-årige Björn Forsgren, som basade över klubben den gångna säsongen finns med i diskussionerna, men klubben jobbar även med andra spår på tränarfronten.

AIK Härnösand (har inte tackat ja till Hockeyettan-platsen än): Ger klubben grönt ljus till Hockeyettan så blir det förre AIK-profilen Peter Gradin som kommer att coacha laget i comebacksäsongen i divisionen. Gradin går i så fall in på sin andra raka säsong i Härnösand för den här sejouren. 

***

Bra artikel?! Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)