HockeyNews
PLUS

Possler på jakt efter nystart – öppnar för comeback i Modo

(13660) Gustav Possler/Modokollage
Bildbyrån

Publicerad: 20 april 2020

Han lyckades varken i Djurgården eller finska Lukko den gångna säsongen. Nu är forwarden Gustav Possler, 25, på jakt efter en nystart. 

– Man är väl inte jättehet på marknaden efter de här åren, så jag är öppen för det mesta, säger han till HockeyNews.se.

Efter en jobbigt start på säsongen i Djurgården valde forwarden Gustav Possler att bryta kontraktet med Stockholmsklubben i början på februari. I stället flyttade han till finska Lukko, men inte heller i Finland fick han den offensiva produktionen att lossna. 


Det blev bara en poäng på tio matcher innan klubben i förra veckan meddelade att man går skilda vägar med den 25-årige forwarden. 


– Det var väl inte något att hänga i julgranen om man säger så. Men det är bara att jobba på… förhoppningsvis blir det bättre framöver, säger han. 


När HockeyNews.se når Gustav Possler är han hemma i Stockholm och laddar om för en ny säsong. 


– Det är en speciell sits för många just nu. Men det är bara att ta det vad det för vad det är. Det känns helt okej. Jag behöver hitta en nystart, det känns som det skulle bli bra för mig.


Och med nystart menar du?


– Man får se vad som kommer upp. Men jag har väl en idé i alla fall.


LÄS MER: Djurgårdsforwarden känner sig redo efter skadan: "Har varit tufft"


Gustav Possler har två skadefyllda säsonger bakom sig och precis innan slutspelet med Djurgården förrförra säsongen drog han korsbandet, en skada som ställt till det för hans utveckling. 


– Knäskadan var ju inte så vältajmad med det roliga den säsongen. Det var väl inte optimalt, men samtidigt levererade jag inte den hockeyn jag ville när jag kom tillbaka. Skador är tufft, men man vet att det hör till.


– Man är väl inte jättehet på marknaden efter de här åren, så jag är öppen för det mesta. Jag var utomlands i några matcher och det var okej, det skulle jag absolut kunna tänka mig igen. 


Gustav Possler har två tuffa säsonger bakom sig. Blir det en nystart i tidigare klubben Modo nu? Foto: Bildbyrån


Hans tidigare klubb Modo har tappat stora delar av laget och precis som Gustav Possler gör man nu en nystart. Forwarden spenderade sex säsonger i klubben mellan säsongerna 2011-2016. 


– Jag trivdes bra när jag var där och jag var ju där ett tag, så det är klart att man känner för klubben. Men jag sitter lugnt än så länge, jag vet inte vad som händer med allt runtomkring. Jag vill hitta någonting snart i alla fall, säger han.


Så du stänger inga dörrar för Modo?


– Jag stänger inga dörrar. Det är speltid jag vill ha, och jag trivdes bra där, så det är absolut en möjlighet. 


Medan han väntar på att hitta en ny klubb spenderar han mycket tid på hemmaplan. 


– Det är tufft för alla just nu. Man är mycket hemma, man gör inte så mycket mer än att spela padel och träna. 


Hur många timmar padel blir det i veckan då?


– Jag har precis börjat efter skadorna. Jag började spela för tre veckor sedan, men jag har väl legat på tre-fyra timmar i veckan. Det blir kanske lite roligare när man blir lite bättre, jag är inte så fin just nu. Det gäller att hitta touchen. 

***

Intressant artikel?! Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha valfritt belopp till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS