HockeyNews
PLUS

Djurgårdsforwarden känner sig redo efter skadan: "Har varit tufft"

(10076) Gustav Possler-redigerad
Mattias Ek, HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 30 september 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Gustav Possler har spelat ett byte – 42 sekunder – sedan han drog sönder korsbandet i knäet i december förra året.
Men Djurgårdsforwarden är redo att spela när han behövs.
– Det har varit tufft. Men skönt att få känna att det går åt rätt håll, säger Possler till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport

Imorgon är det den 1 oktober. Det är det datum som Djurgården och Gustav Possler har satt som riktmärke för hans comeback efter korsbandsskadan som han råkade ut för under en träning dagarna efter jul förra året.

Den 17 september, i bortamatchen mot Växjö, fick den 24-årige forwarden göra en efterlängtad comeback efter sin jobbiga knäskada.

Possler fick hoppa in i kedjan med Jacob Josefson och Patrik Berglund, men då small det direkt. Växjö gjorde 3-2 när Possler spelade sina första 42 sekunder på nio månader.

– Ja, ett byte och mål bakåt. (Comebacken) var lite tidigare än väntat, men det var kul i alla fall att vara med grabbarna på en resa. Jag tar med mig det positiva. Och vi vann ju. Det var skönt. Man är ingen olycksfågel än, säger Possler och ler när han berättar om sitt inhopp i 5-3-segern mot Växjö i Vida arena.

Gustav Possler är tillbaka i Djurgården efter en korsbandsoperation. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.

Han har haft en lång väg tillbaka.

– Minst sagt. Det har varit tufft, säger Possler är inne på sin fjärde säsong i Djurgården.

Både hans första och den förra säsongen har förstörts av tunga skador.

Den han nu är på väg tillbaka från inträffade på en träning.

– Jag kände väl att det var någonting som gick. Det gjorde inte lika ont som första gången, men jag fick lite samma känsla. Jag hade på känn att det inte stod rätt till, om man säger så.

När han efter röntgenundersökningen fick veta hur det stod till var det en ovälkommen nyhet. Korsbandet behövde opereras och rehabtiden innebar nio månaders slit utan SHL-hockey.

– Jag kände att det kunde vara så, men det var ändå en bit bort. Det var jävligt tufft att få reda på det. Första månaderna var väl ingen hit.

Hur tacklar man att gå igenom allt det där rehabjobbet?

– Som du säger. Det är egentligen bara jobb. Man får tänka på något annat. Det är i princip det enda det har varit för mig. Hårt jobb. Jag har varit på gymmet och har personer, ”Matte” (naprapaten Mattias Gustavsson) och ”Jimpa” (fystränaren Jimmie Ölvestad) som har hjälpt mig. Det känns som om jag har bott i gymmet…

Hade du någon nytta av att ha gått igenom det förut?

– Man vet ju lite vad som väntar, men ska jag vara helt ärlig hade jag glömt bort det. Bara velat glömma bort det. Svårt att svara på.

Gustav Possler visade redan för sex år sedan, hösten 2013, att han är en vass målskytt. Då spelade han i Modo och som 18-åring i SHL gjorde han mål sju matcher i rad.

Djurgården har för närvarande hård konkurrens om forwardsplatserna där det är 15 spelare som slåss om tolv ordinarie roller.

– Nu är alla friska så han kommer att få kriga sig in igen, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Gustav Possler kämpar för en plats i Djurgården. Förra säsongen blev det ett mål och åtta assist på 26 matcher. Foto: Bildbyrån.

– Det är många forwards som gör det bra. Henke (Eriksson), gör det bra, Walli (Erik Walli-Walterholm) gör det bra, (Tom) Wandell gör det bra, (Anton) Hedman gör det bra, (Niclas) Bergfors gör det bra. Han kommer att ha fullt sjå att tävla sig in. Det är den situationen han är i ungefär. Det man måste göra när man kommer från en lång skadeperiod, samtidigt som man behöver spela hockey. Visa sitt bästa på träning och ta sig in den vägen, säger Ohlsson.

Djurgården möter Brynäs på tisdagen. Matchandet fortsätter på torsdag mot Färjestad. I oktober har Djurgården 13 matcher inklusive två CHL-matcher.

– Jag är spelredo. Det är bara att träna på och jag kanske behöver bli i lite bättre form, kanske. Det är många matcher i oktober och får jag chansen är det bara att göra det bästa av det, säger Possler.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)