HockeyNews
PLUS

Spaningar från Nybro–Hudiksvall: Gästerna fick sin utdelning till slut

(12963) Robin Johansson Nybro
Magnus Ekeros

Publicerad: 3 mars 2020

FacebookXWhatsApp

NYBRO. Det intressanta playoff 2-spelet har dundrat i gång. HockeyNews.se:s reporter Daniel Grozdanovski var på plats i Nybro inför nästan 2 000 åskådare och såg hemmalaget förlora mot ett starkt Hudiksvall och delger här sina spaningar från matchen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 


Underhållande

För den som förespråkar hårt och disciplinerat försvarsspel så var det här ingen drömmatch, i alla fall om man bara kikar på den första perioden. Det var öppna spjäll från båda lagen, framför allt i den första perioden där chanserna haglade.

I mina ögon får det inte se ut så i en playoff-match. Men publiken hade nog kul i alla fall.. 


Rånet i andra perioden

Hudiksvall var både ett och två nummer större än Nybro i den andra perioden. Redan efter 70 sekunder fick Hudiksvall straff i perioden. Men den bommades rejält av Jesper Wiberg. Resten av perioden var en ren och skär utklassning där hemmalaget såg rejält slutkört ut.

Hade det inte varit för en formidabel Robin Johansson så hade det ringt både en, två och tre gånger. Men Hudiksvall fick inte hål på Nybro och blev mållösa trots 19-4 i skott.

Erik Flood


23-årige Erik Flood har tidigare inte lyckats på allsvensk nivå. Varken i Almtuna eller Vita Hästen. Han började om i Hockeyettan och är inne på sin andra säsong i Hudiksvall och det har gett positiv effekt.  

Den här säsongen har den tekniske liraren exploderat poängmässigt och fått stort förtroende i Hudiksvall i alla spelformer. 42 poäng (10+32) är sylvasst som back, dessutom är Flood med i toppen av den interna poängligan. Mot Nybro fick Flood spela nonstop. Flood kanske inte är den defensivt bästa backen i Hockyettan, men har utvecklat den biten den här säsongen. Flood borde finnas på radarn hos de allsvenska sportcheferna, annat vore märkligt. Flood är i alla fall en spännande framtidsback som förgyller Hockeyettan stort den här säsongen.


Robin Johansson


Han släppte in sju mål i en match mot Nyköping i fredags och fick en mardrömsöppning mot Hudiksvall när Albin Landins skott smet in bakom Robin Johansson. Ett skott som inte såg helt otagbart ut.

Men sedan var det stängt fram till slutet av den tredje perioden då förre Leksandsliraren Hugo Enock lyckades överlista Nybrokeepern. Till slut blev inte Robin Johansson hjälte när han släppte in Henrik Marklunds mål i förlängningen. Blytungt för Robin Johansson, som hade förtjänat ett bättre öde den här kvällen.


Hudiksvall lär mala ner Nybro på fredag


Redan i den andra perioden såg Nybro tröttkört ut när Hudiksvall malde ner hemmalaget som hade stora problem. Nybro hade trots det ledningen sent in i den tredje perioden och såg, på något sätt, ut att lyckas få med sig en seger. Men Enocks sena mål och sedan Hudiksvalls suddenavgörande sätter ju Nybro i en prekär situation inför fortsättningen. För nu väntar en lång och tråkig bussresa upp till Hälsingland, medan Hudiksvall åker hem med självförtroende.

Känslan är att Hudiksvall vinner klart på hemmais på fredag och sätter punkt för den här matchserien.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)