Hockeyettan: Här är lagen som möts i playoff 1


20 februari 2020
Vid 12-tiden small det. Då kunde vi sluta spekulera – för då kom facit om hur lagen valde till playoff 1, som är det första trappsteget mot Hockeyallsvenskan.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Så här gick valet till playoff 1 till: Sju lag var seedade och fick hemmaplansfördel i playoff 1. De seedade lagens valordning rankades efter placering i Allettan.

Nedan har ni hur lagen valde:


Troja/Ljungby–Strömsbro

Daniel Håkansson, sportchef, Troja/Ljungby: "Vi har gjort en analys av alla lag, och det är alltid tufft att möta lag med vinnande trender. Sedan har vi tänkt ekonomiskt och resemässigt. Vi hade kunnat valt Vimmerby, men de har vunnit 16 av 18 matcher i södra fortsättningsserien och det för med sig respekt. Vi valde att gå på Strömsbro, de har släppt in lite fler mål än de övriga lagen".

Östersund–Kiruna AIF

Kjell-Åke Andersson, tränare, Östersund: "Det är aldrig ett enkelt val, men vi har vägt alla förutsättningar och gjort det här valet".

Nybro–Nyköping

Mikael Tisell, tränare, Nybro: "Vi väjer både geografiskt och sportsligt. Det kan bli en skön inramning runt de här matcherna, plus att det blir en bra utmaning för oss".

Boden–Teg

Petter Nilsson, tränare, Boden: "Vi åker tillbaka där vi förlorade i går. Det lockade med Piteå, men jag blev beordrad att välja Teg. Det är inte bara jag som väljer utan styrelse och många ska säga sitt. Vi har förlorat tre av fyra matcher mot Teg, så det blir en tuff playoff-serie och vi har full respekt för dem".

Kallinge/Ronneby–Vimmerby

Torbjörn Karlsson, sportchef, Kallinge/Ronneby:
"Det är en tuff motståndare, det vet vi om. Sedan är det som för de flesta lagen, att man måste tänka ekonomiskt. Det är något som är gemensamt för alla lag, att man brottas med ekonomin. Men vi är beredda på Vimmerby".

Lindlöven–Visby/Roma

Jonas Dufåker, tränare Lindlöven: "Det var Piteå och Visby kvar och det blir lika många nätter borta oavsett vilka vi hade valt. Det hade varit kul att möta båda, men vi valde Visby till slut".

Tranås–Piteå

Karl Helmersson, tränare, Tranås: "Jag har inte så bra koll på Piteå den här säsongen, men de brukar alltid vara med och slåss däruppe".

Speldatum för playoff 1:
Tisdag 25 februari, fredag 28 februari och eventuellt lördag 29 februari. De oseedade lagen inleder på hemmais.


Vinnarna i playoff 1 är klart för playoff 2 där Borlänge, Hudiksvall, Huddinge, Mariestad och förloraren i Hockeyettan-finalen väntar.


LÄS MER: GUIDE: Allt inför Hockeyettans playoff - och så avgörs säsongen

LÄS MER: Så här är lagen kvalificerade  inför playoff 1 

LÄS MER: Så borde lagen välja i playoff 1