HockeyNews
PLUS

Keepern kan ställas mot sitt CV i kvalserien

(12688) Robin Wallin
Bildbyrån

Publicerad: 18 februari 2020

FacebookXWhatsApp

Strax innan transferfönstret slog igen lämnade målvakten Robin Wallin Kristianstad för att återvända till kvalserieklara AIK. Det innebär att han står inför ett ovisst kval där han mycket väl kan komma att ställas mot tre av sina före detta klubbar.
– Det blir väl lite payback, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det kanske höjdes ett och annat ögonbryn när den 24-årige keepern lämnade Kristianstad för det AIK som gjort en miserabel säsong och kommer att tvingas till negativt kval för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan, men förklaringen är ganska logisk.

Wallin har varit skadad stora delar av säsongen och hamnat bakom finske Antti Lehtonen i hierarkin i Kristianstad. När rutinerade Christian Engstrand dessutom värvades minskade möjligheterna till speltid ytterligare.

– Det var lite så att jag var inte i AIK så lång tid förra året, men jag trivdes fruktansvärt bra och gillar föreningen, klubben och allt runt omkring. Jag ser det som en utmaning och ganska fin sak att försöka spela kvar AIK och så var det väl lite så att om jag hade varit kvar i Kristianstad, helt ärligt, jag hade inte fått spela en match till. Jag vill visa att jag är frisk och att jag kan prestera på samma nivå som jag gjorde innan.


Kan möta tre tidigare klubbar
Den stundande kvalserien kan efter övergången till Stockholmsklubben bli väldigt speciell för Robin Wallin. Möjligheten finns att han där kan komma att stöta på inte mindre än tre av sina tidigare klubbar.

Att Kristianstad kan hamna där som det andra laget från Hockeyallsvenskan är ganska troligt och i Hockeyettan gör så väl Väsby som Mariestad starka säsonger som skulle kunna räcka till kvalserien.

– Det är rätt sjukt och det är inte helt omöjligt heller, absolut inte, nästan sannolikt. Det hade varit skitkul, myser keepern.

– Jag har alltid velat komma tillbaka till Mariestad och spela där och visa lite vad det blev av mig höll jag på att säga. Väsby är roligt för att de har kvar nästan hela laget från förra året, det är massvis med kompisar och ledningen där också så det hade varit kul. Sen Kristianstad lite grann för att visa att...jag blev nästan lite avskriven där på grund av min skada Det blir väl lite payback, men ändå, jag gillar Kristianstad och trivdes bra där med laget och med fansen och så där, men det är kul att visa lite vad det hade kunnat bli.

På onsdagskvällen går båda Wallins tidigare Hockeyettan-klubbar för serieseger och ett steg närmare den potentiella kvalserien. Väsby i den norra Allettan, Mariestad i den södra. Målvakten har följt Hockeyettan noga under säsongen och har full koll på skeendet.

– Nybro borta, den är ganska tuff för Mariestad, men Halmstad kan få problem med KRIF hemma så jag tror att det kan bli väldigt spännande. Sen tror jag Bois får det tufft mot Nybro när de också har lika mycket att spela för. Väsby har ju också samma skitsits, de har Östersund borta samtidigt som Borlänge har Lindlöven, fast Väsby har i och för sig en poäng att gå på så jag tror de grejar det faktiskt. De har som jag har sett fruktansvärt bra defensiv, det har verkligen satt sig. Ibland kan det vara så att en målvakt springer iväg och är superbra och att det är därför man håller ner siffrorna, men kolla hur många nollor Linus Ryttar har som har fått vara andrekeeper. Så det tror jag att de kommer lösa.


Extremt tryck på axlarna
Den stundande kvalserien blir oavsett motstånd inte en helt ny erfarenhet för Robin Wallin. Säsongen 17/18 var han med och spelade negativ kvalserie med Grästorp. Det slutade med att de åkte ur Hockeyettan.

– Det var en sjuk historia, vi hade allt i egna händer inför sista matchen och lyckades torska med typ tvåsiffrigt, det var speciellt faktiskt, suckar han.

Men en kvalserie med AIK avskräcker inte trots att kraven och pressen på laget kommer vara väldigt höga. Keepern har stora förhoppningar om att kunna rädda föreningen kvar i Hockeyallsvenskan.

– Om man kan sätta ett spelsystem så tror jag vi kommer lösa det om vi har rätt inställning till det. Man ska inte underskatta uppgiften, men jag har mött alla de där lagen och vunnit mot dem. Möjligen att jag inte vunnit mot Troja med Mariestad då.

– Vi går in i det här med att vi kommer ha ett extremt tryck på oss, men det känns personligen inte som att det kommer röra mig i ryggen om jag ska vara helt ärlig. Det kommer bara bli jävligt kul.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)