HockeyNews
PLUS

"Rån" eller inte – Borlänge blir att räkna med i år igen

(12037) Bjurbor
Skärmdump Östersund/Staylive

Publicerad: 15 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Seriesegraren i Hockeyettan Norra, Östersund, åkte på tredje raka förlusten. För motståndaren Borlänge var det andra raka segern mot just Östersund och laget är i toppen för att stanna, anser HockeyNews reporter Daniel Grozdanovski.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

"Vi blev rånade i dag". Så beskrev Östersundsstjärnan Elias Bjuhr förlusten mot Borlänge på tisdagskvällen. Östersund ägde stora delar av matchen, men när målkungen Markus Persson kvitterade i powerplay i början av den tredje perioden så vände matchen. Borlänge hade marginalerna på sin sida i samband med kvitteringen då det både kunde ha blivit avblåst för offside och handpassning.

Målet verkade sitta i Östersundsspelarna ett tag – det utnyttjade Borlänge.

Slovakiske fyndet från Mora Matej Galbavy tog läckert hand om sin egna retur och hittade en lucka högt bakom Robin Christoffersson.

Av bara farten kom även 3–1 till Borlänge. Efter hemmaslarv fick Philip Norberg Aspnäs sikta länge och väl. Visserligen reducerade kanadensaren Justin Macdonald efter fint samspel med Tony Söderman, men mer än så blev det inte för ett Östersund som inkasserade sin tredje raka förlust.

– Jäkligt surt. Jämfört med de två senaste förlusterna så var det en jäkligt bra prestation. Vi gör en bra match utan att lyckas sätta dit pucken, säger Elias Bjuhr till HockeyNews.se.

Trots tre raka förluster och halvknackig start för seriesegraren i Hockeyettan Norra så känner Bjuhr ingen oro.

– Spelar vi som gjorde i dag framöver så kommer vi att vinna många matcher. Jag är säker på att vi blir farliga i år.

Redan på fredag har man chans till revansch i dubbel bemärkelse. För det var ju Hudiksvall som slog ut Östersund i playoff 3 och tog sig till kvalserien efter ett sent avgörande av Sebastian Manberg.

– Det är inget lag jag gillar om man säger så. Jag och laget har längtat efter att få möta dem igen och de ska få smaka. Det brukar bli roliga matcher mot dem, säger Bjuhr.

För Bjuhrs del har det bara blivit ett mål på sex matcher i Allettan.

– Jag måste steppa upp lite grann och göra de där skitmålen igen. Jag är ingen spelare som gör de vackra målen utan ska vara där framme och peta in puckarna.

LÄS MER: Inför Allettan - Östersund

***

Borlänge är värda att hyllas och lyftas fram. Laget bytte inför säsongen både tränare och sportslig ledning. Ut med Dennis Hall och Mats "Horndal" Johansson och in med Stefan Gustafsson och Gabriel Karlsson (lämnade sin roll i höstas). Även i truppen har det gjorts stora förändringar och det är nästan ett helt nytt lag den här säsongen. Dessutom har laget dragits med skadeproblem och mot Östersund kom man till exempel bara till spel med tio forwards.

Trots det har laget inlett Allettan väldigt starkt och det går inte att anklaga föreningen för att haft ett "glassigt" spelschema. Laget har redan spelat klart mot Väsby (en seger och en förlust), Östersund (två segrar) och har redan mött Hudiksvall (förlust) i en match. 12 poäng på sex matcher är klart godkänt. Och sköter Borlänge sina kort rätt framöver så har man ett fördelaktigt schema.

Dessutom har skadeläget ljusnat på backsidan och i målet har förre Nybromålvakten Alexander Johansson växt och gjort det helt okej. Och framåt handlar det inte bara om Markus Persson även om han givetvis ger laget en rejäl spets och är ett sylvasst vapen när matcher ska avgöras. Borlänge har etablerat sig som ett topplag i Hockeyettan och det mesta talar för en lång och framgångsrik säsong igen. Jag ser inga tendenser som pekar på det motsatta.

LÄS MER: 
Inför Allettan - Borlänge

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)