Inför Allettan: Östersund – ”Man blir chockad av honom ibland”


27 december

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
Idag presenterar vi Östersund.


Annons

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Östersund
Serie: Allettan Norra (Seriesegrare i Hockeyettan Norra)
Vem: Marwin Ingmarsson
Varför: Vass uppstickare som gjort lika många poäng (8 mål och 6 assist, sammanlagt 14 poäng) på 17 matcher i höst som på 38 seriematcher ifjol.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– För min egen del har det varit en helt okej säsong. Men samtidigt lirar jag med bra spelare och då ramlar poängen in.

– Som lag tycker jag att vi har gjort det väldigt bra, men det finns lite detaljer vi måste slipa på. Till exempel att göra fler mål framåt, vi släpper ju knappt in några bakåt.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Jag tror att vi kan vinna serien, jag tycker att vi har gjort en bra och stabil säsong innan jul. Om det inte är vi tror jag inte att det blir något lag från norra, utan då säger jag Hudiksvall. Det ska bli roligt att möta dem igen.

Vilka lag missar playoff?
– Jag säger Vallentuna och Kiruna IF. Jag har egentligen inget bra svar utan tar dem för att de kom femma i sina serier. Jag har aldrig mött Vallentuna så jag vet inte något om dem och Kiruna är lite upp och ner.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Jag tror att det blir Väsby, det var tufft mot dem ifjol, det är ett väldigt skickligt lag. Det blir alltid heta matcher mot Hudiksvall, då brukar det alltid bli gruff och sådant. Vi vill ha revansch för playoff 3-förlusten ifjol.

Vad är rimligt att förvänta sig av Östersund i Allettan?
– Att vi släpper in så lite mål som möjligt och gör många framåt. Vi måste ta fler avslut, ha mer folk på kassen och steppa upp i både powerplay och boxplay, för där har vi inte varit jättebra. Vi får träna extra på det. Att ta förstaplatsen skulle vara roligt.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Man ska ha koll på Marcus Fornell, han har bra spelförståelse och lägger oväntade passningar. Ludvig Tallqvist åker snabbt och har ett riktigt bra skott.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Vi har ju Elias Bjuhr i vårt lag och han är ju den största profilen. Jag har inte så stor koll i de andra lagen, men av honom blir man chockad ibland. Hur tänker han? Till exempel med hans lineup.

HockeyNews.se tippar

1. Östersund

---------------

2. Boden

3. Väsby

---------------

4. Piteå

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. Lindlöven

8. Teg

---------------

9. Kiruna IF

10. Vallentuna


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 


Annons

Annons