HockeyNews
PLUS

Ökad speltid – då kom poängen för Nässén: "Tacksam att vara här"

(11791) Linus Nässén
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 31 december 2019

FacebookXWhatsApp

TRINEC. Det har varit en skadefylld höst för Linus Nässén som missat matcher på grund av både ryggskada och en hjärnskakning.
Nu har den från Frölunda utlånade Timråcentern gjort sin första poäng i JVM.
– Först och främst så är man tacksam över att man får vara här och spela för Sverige, det är inte alla som får spela ett JVM, säger han till HockeyNews.se.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 


Advisa samla dina lån & krediter 

Uppladdningen inför JVM var inte den bästa för Linus Nässén, som är utlånad från Frölunda till Timrå, då han ådrog sig en hjärnskakning i en match mot Björklöven och sedan tvingades vara borta från spel och träning en tid efter att han precis kommit tillbaka från sin ryggskada som höll honom borta under inledningen av säsongen.

När han anlände till förlägret i Uppsala hade han inte varit på is på en vecka efter att han drabbats av ett bakslag i återhämtningen, men har sedan dess inte haft några bekymmer.

I JVM-truppen har han fått en roll i fjärdekedjan där istiden varit mindre än vad han är van vid.

Det är däremot inget han hänger läpp över.

– Man får köpa läget. Först och främst så är man tacksam över att man får vara här och spela för Sverige, det är inte alla som får spela ett JVM så man får ta det man får och göra allt för att laget ska vinna, det är så man får se det. Man får hjälpa laget i boxplay och göra det som krävs, säger Nässén till HockeyNews.se.

LÄS MER: Mot gruppvinst – Montén vill stanna i Trinec: "Skulle vara en fördel"

Linus Nässén stod för en assist mot Kazakstan. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

LÄS MER: Doldisen slog till för Juniorkronorna: "Det är magiskt att spela JVM"

Under måndagen tog Juniorkronorna en komfortabel seger över Kazakstan med 6–2 och Sverige rullade runt på kedjorna på ett annat sätt än under de två tidigare matcherna mot Finland och Schweiz.

Mot Kazakstan kom också Nässéns första poäng i JVM då han spelade fram Linus Öberg till 3–0-målet.

– Det är kul att poängen ramlar in också men det viktigaste är att vi vinner matcherna men självklart är det roligt att göra poäng också, säger han och fortsätter:

– Vi visste hur läget var, att vi var favoriter och att vi skulle bara städa av matchen men samtidigt så måste vi fokusera på vårt spel och få den processen, att bli bättre för varje match, att gå, det är jätteviktigt för oss.

LÄS MER: Bakom kulisserna: Landén uppmickad – drillar Eliasson inför Kazakstan

Juniorkronorna är obesegrade efter tre matcher och har chans på gruppsegern när de går in till den sista matchen där ett Slovakien som inte övertygat väntar.

Laget har spenderat mycket tid tillsammans på hotellet i den polska byn Ustron, där inte mycket finns att göra förutom att umgås på spelarhotellet, och Nässén tycker att laget är på väg mot den form och det spel de vill ha under turneringen för att kunna utmana om medaljerna.

Mycket tack vare att de kunnat svetsas samman som grupp under de senaste veckorna.

– Det tycker jag. Man blir tajtare och tajtare som grupp ju längre man är med varandra och vi har varit här i två veckor nu så det är klart att vi kommit ihop som grupp och man vet hur alla fungerar. Man får försöka hänga med varandra så mycket som möjligt vilket är något positivt, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)