HockeyNews
PLUS

Doldisen slog till för Juniorkronorna: "Det är magiskt att spela JVM"

(11788) Linus Öberg
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 30 december 2019

FacebookXWhatsApp

TRINEC. Örebroforwarden Linus Öberg hade inte spelat en enda ungdoms- eller juniorlandskamp när han togs ut i JVM-truppen av Tomas Montén.
När Juniorkronorna besegrade Kazakstan med 6–2 gjorde Öberg det som kom att klassas som det matchvinnande målet.
– Det var välbehövligt, säger forwarden till HockeyNews.se.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

Advisa samla dina lån & krediter

 



När den svenska JVM-truppen presenterades var det nog många som höjde på ögonbrynen när Linus Öberg från Örebro fanns med i laget.

Den 19-årige forwarden hade nämligen inte gjort en enda landskamp för något svensk landslag och hade inte öst in poäng i klubblaget under hösten där han vid tidpunkten för trupputtagningen noterats för 3 poäng på 18 matcher.

Landslagsledningen hade dock sett tillräckligt för att imponeras av Öberg som alltså tog en plats i JVM-truppen.

– Jag fick chansen i Örebro och tog den ganska bra och har spelat till mig mer och mer speltid egentligen och det har väl gjort att Montén och dem har fått upp ögonen för mig och det är det som gjort att man är där man är i dag, säger Öberg till HockeyNews.se.

I sin tredje landskamp kom han också att bli matchvinnare för Juniorkronorna.

När Kazakstan stod för motståndet i den tredje gruppspelsmatchen var det nämligen Öberg som gjorde 3–0-målet i 6–2-segern.

Det när han träffade rätt på en passning från kedjekamrat Linus Nässén innan han fick se pucken långsamt rulla över mållinjen i den andra perioden.

– Det var skönt, jag tycker att jag haft ganska många lägen tidigare som jag kunnat göra mål på så det var skönt att se pucken rulla in lite lätt idag, det var välbehövligt, säger han.

LÄS MER: Bakom kulisserna: Landén uppmickad – drillar Eliasson inför Kazakstan

Linus Öberg och Juniorkronorna fick Kazakstan på fall. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Enkät – del 1: Lär känna Juniorkronorna som är på guldjakt i Tjeckien

Det var till slut aldrig någon fara på taket för Juniorkronorna men det började trevande där det var Kazakstan som skapade de farligaste lägena innan Samuel Fagemo kunde göra 1–0 knappt fem minuter kvar av första perioden.

Därifrån rullade det sedan på och efter andra perioden var det 5–1 på resultattavlan och matchen var punkterad.

– Vi gör det vi ska och vinner matchen med 6–2, men mer än så är det väl inte att ta med sig. Kazakstan är ingen toppmatch egentligen så för oss handlar det om att fokusera på morgondagen och göra en bra match där för att ha en känsla inför kvartsfinalen som kommer. Vi tog en ledig dag i går och var inte på is idag på morgonen så det kanske satt i lite i början men jag tycker att det blev en bra genomkörare inför morgondagen, säger Öberg.

Och nog njuter Örebroforwarden av tillvaron just nu.

– Det är jättekul, det är magiskt att spela JVM och man vet vad man kan göra. Det bästa som kan hända är att vinna ett VM-guld och det är något man drömt om att göra Så det är bara skitkul egentligen.

LÄS MER: Juniorkronorna vann komfortabelt mot Kazakstan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!