HockeyNews
PLUS

Mot gruppvinst – Montén vill stanna i Trinec: "Skulle vara en fördel"

(11790) Montén
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 30 december 2019

FacebookXWhatsApp

TRINEC. Sverige vann planenligt över Kazakstan efter en trög start.
Chansen på gruppsegern lever fortfarande och förbundskaptenen Tomas Montén är tydlig med att han hoppas att laget får stanna kvar i Werk Arena i Trinec när det är dags för kvartsfinal.
– Vi kommer inte att byta boende vilket blir en timmes enkelresa och då känner jag att det skulle slita mindre att spela en kvartsfinal här och sedan åka och spela semifinal och final i Ostrava, säger Montén till HockeyNews.se.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 


Advisa samla dina lån & krediter 


Juniorkronorna står på åtta inspelade poäng efter tre matcher och leder grupp A inför den sista omgången under tisdagen.

En seger i gruppen gör att Sverige kommer att spela kvartsfinalen i Trinec, där de spelat i gruppspelet, så till vida att de inte ställs mot Tjeckien. Ett möte med värdnationen skulle innebära att matchen spelas i Ostrava.

Om förbundskaptenen Tomas Montén får bestämma så vet han hur han vill ha det – han vill spela kvartsfinalen i Trinec.

– Jag tycker det skulle vara en fördel, även om man ska flytta om man tar sig vidare. Vi kommer inte att byta boende vilket blir en timmes enkelresa och då känner jag att det skulle slita mindre att spela en kvartsfinal här och sedan åka och spela semifinal och final i Ostrava, säger Montén till HockeyNews.se.

Segern mot Kazakstan gav inte några större ringar på vattnet utan var mer av det rutinmässiga slaget.

Det började däremot inte särskilt lovande för Juniorkronorna då det var Kazakstan som var klart piggare och skapade de hetaste lägena inledningsvis.

– Som jag sa till spelarna, att vår känsla var att vi inte kommer starta superbra i och med att vi varit lediga och inte varit på is, men samtidigt tycker jag att man borde ha lite högre beredskap. Framför allt så har man inga lätta matcher, det fick vi veta i fjol och det tror jag att vi blev lite påminda om i första i dag och det hoppas jag blir en bra väckarklocka, säger Montén.

LÄS MER: Doldisen slog till för Juniorkronorna: "Det är magiskt att spela JVM"

Glada miner hos lagkaptenen Adam Ginning efter segern över Kazakstan. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Bakom kulisserna: Landén uppmickad – drillar Eliasson inför Kazakstan

Det var ändå ledning med uddamålet för Sverige efter 20 spelade minuter och därifrån rullade det på och kom att bli en komfortabel seger med 6–2 till slut.

– De började bra och vi visste att de spelat i går och vi valde att ta ledigt. Vi hade inte noggrannheten riktigt, slarvade lite för mycket och spelade lite för svårt med tanke på vilken match det var, men jag tycker att vi växte in i det, säger Montén och fortsätter:

– Andra perioden är riktigt bra när vi trycker gasen i botten och stänga matchen. I tredje tycker jag att vi spelar av den på ett bra sätt och försökte rotera lineupen på ett bra sätt.

LÄS MER: Enkät – del 1: Lär känna Juniorkronorna som är på guldjakt i Tjeckien

I den sista gruppspelsmatchen väntar Slovakien, ett lag som haft ett massivt stöd på läktarna under sina tidigare matcher och nyårsmatchen har sedan länge varit slutsåld.

Inför sista omgången har Sverige en poäng mer än grupptvåan Finland, men då tabellen sorteras efter inbördes möten om två lag hamnar på samma poäng, har Sverige råd att tappa en poäng mot Slovakien om Finland skulle besegra Schweiz.

– Det ska bli jättekul, det är alltid häftigt att spela inför fulla läktare. Det ger energi men samtidigt skapar det en annan svårighetsgrad i matchen också som jag tror kan vara nyttig för oss att testa på. Jag vill att vi vinner, att vi vinner gruppen och kan sätta oss i en bra sits inför fortsättning. I gruppspelet handlar det om att ta sig till kvarten och det har vi gjort, säger Montén.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!