HockeyNews
PLUS

Inför Allettan: Väsby – ”Vi har möjlighet att vinna serien”

(11653) Jesper Kemi
Peter Skaugvold/Bildbyrån

Publicerad: 23 december 2019

FacebookXWhatsApp

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
I dag presenterar vi Väsby.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Lag: Väsby.
Serie: Allettan Norra (seriesegrare i Hockeyettan Östra)
Vem: Jesper Kemi.
Varför: Viktig vattenbärare som gör sin åttonde raka säsong i klubben.


Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Jag tycker att det är mer än godkänt lagmässigt. Att vinna serien hade nog ingen annan än vi själva förväntat sig att vi skulle göra. Vi fick behålla mycket folk och kunde bygga vidare på det, det har varit ganska skönt.

– För egen del är det okej men inte mer, jag har en sådan roll jag att spela mycket boxplay och så där och det har funkat bra. Så länge det går bra för laget är jag nöjd, men för att jag ska vara nöjd med min egen insats ska vi ta oss till playoff 3 eller kvalserie. Jag sätter inte upp några personliga mål, när man var yngre var det mer att man ville producera poäng, men ju äldre man blir inser man att vill man vara med i ett så bra lag och gå så långt som möjligt, kanske man får acceptera en defensiv roll för att komma mer till sin rätt.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
– Det är en bra fråga, jag skulle väl tro Östersund och kanske Hudiksvall. De går väl in som favoriter.

Vilka lag missar playoff?
– Jag skulle gärna säga att Kiruna IF tar sig vidare och jag måste säga Vallentuna för att det ska svida lite för dem. Och så säger jag Teg.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Vallentuna, vi förlorade mot dem senast och vi ska inte förlora mot dem, vi har mer att hämta. De har många gamla Väsby-spelare som jag har spelat med. Det känns som att de gått ganska hårt för att spöa oss, det är många spelare som kanske inte varit nöjda med speltid i Väsby och gått dit för att de tycker att de är värda mer. Det brukar bli hårda bataljer och jag tror att det blir ännu tuffare i Allettan. Jag får åka till Kiruna och spela för första gången sedan jag flyttade ner också, det ska bli kul.

Vad är rimligt att förvänta sig av Väsby i Allettan?
– Jag tror att vi kommer vara med däruppe och skulle bli förvånad om vi internt inte siktar på minst topp fyra. Vi har mätt oss med de bästa i östra serien så jag skulle inte se något annat än att vi har möjlighet att vinna serien.

Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Oliver Horrsell och Johannes Nilsson, båda är grymt skickliga. Johannes är kanske mer ett spelgeni och Oliver mer allround, en väldigt skicklig back.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Det måste väl vara still going strong Andreas Paulsson i Vallentuna och Magnus Åkerlund i Hudiksvall. Och backen i Boden, Tommy Wargh.

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2. 

3. Väsby

---------------

4. Piteå

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. Lindlöven

8. Teg

---------------

9. Kiruna IF

10. 


Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)