HockeyNews
PLUS

Inför Allettan: Piteå – "Vi har en skön grupp"

(11624) Viktor Nilsson
Bildbyrån

Publicerad: 20 december 2019

FacebookXWhatsApp

Som uppladdning inför seriepremiären har HockeyNews.se bett profiler från samtliga Allettan-lag att svara på frågor om seriefavoriter, sevärda spelare, heta rivaler och en hel del annat.
Komplett med HockeyNews tips av de kommande Allettan-serierna.
I dag presenterar vi Piteå.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Lag: Piteå.
Serie: Allettan Norra (tvåa i Hockeyettan Norra).
Vem: Viktor Nilsson.
Varför: Har utvecklat sin offensiv den här hösten och har varit tongivande back i Piteå. En viktig kulturbärare i klubben.

Hur recenserar du din egen och lagets insats under grundserien?
– Laget tycker jag har gjort det bra. Vi har en skön grupp med många unga spelare. Vi har många som inte har spelat på den här nivån tidigare. Men vi kom tvåa i serien och var bara en poäng efter Östersund. Det var hugget som stucket, vi kunde lika gärna ha vunnit serien. Slutligen vill jag nämna att vi har två väldigt bra målvakter.

– Själv har jag utvecklat offensiven, samtidigt som jag behållit defensiven som har varit min främsta egenskap tidigare. Jag slutade tvåa i plus minus-ligan i serien och har utvecklats över hela banan. Det har varit en rolig resa hittills den här säsongen.

Vilka anser du är seriefavoriter i er Alletta?
–  Oj, nu har vi inte mött alla lagen. Hudiksvall har som brukligt värvat på och sägs vara bra. Väsby har gått bra, sedan Boden... Östersund. Det blir tajt. Även vi ska vara med där uppe. Det är vår förhoppning. Det känns som att alla kommer att kunna slå alla. 

Vilka lag missar playoff?
– Jag säger Vallentuna och Kiruna IF. Vallentuna vet jag inte så mycket om, men jag tror att de kom femma i sin serie. Jag vet inte riktigt vad de har för lag, och utan att veta allt för mycket om dem,  så tror jag att de kommer att missa playoff. Kiruna är ett riktigt kämpalag, men jag tror det blir tufft för dem.

Vilket blir det hetaste motståndet för er del?
– Det är alltid tuffa bataljer mot Boden. De har en del spelare som har varit i Piteå, det ger ju matcherna en extra krydda.


Vad är rimligt att förvänta sig av Piteå i Allettan?
– Topp 5 skulle jag säga. Vi är unga och hungriga. Det är alltid roligt att stå högst upp på pallen när serien är slut. Det är inte omöjligt att det blir så. Kan vi få lite flyt i början av serien så kan det bära långt.  


Vilken/vilka spelare i ert lag borde publiken hålla ett extra öga på?
– Det är svårt att inte säga Mange Isaksson. Det är sjukt att han inte har varit i SHL tidigare, höll jag på att säga. Han är sjukt viktig för oss. En "Högge" (Joakim Högberg) i storform är skicklig på att sätta dit puckarna. En otrolig tävlingsmänniska, som inte viker ner sig. Han visar vad som gäller, både på och utanför isen. Sedan som jag sa tidigare, så har vi bra målvakter.

Vilka blir de största profilerna i Allettan?
– Spelar Conny (Strömberg) i "Hudik" än? Annars säger jag Bjuhr (Elias). Han sjunger och showar i introt i Östersund. 

HockeyNews.se tippar

1. 

---------------

2.

3. 

---------------

4. Piteå

5. Borlänge

6. Hudiksvall

7. 

8.Teg

---------------

9. 

10. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)