HockeyNews
PLUS

NHL-scouter har spanat in 17-åringen – testas i landslaget

(11457) Oscar Tellström
Tommy Sjölund

Publicerad: 12 december 2019

FacebookXWhatsApp

Han har varken spelat i TV-pucken eller tidigare fått chansen i något landslag. Men det går att ta andra vägar. Nu är 17-årige Vännässpelaren Oscar Tellström en av landets hetaste talanger och är uttagen till Småkronornas elitcamp i Falun.

I början av veckan tränade han med allsvenska serieledaren Björklöven. På onsdagen sköt 17-årige Vännästalangen Oscar Tellström hattrick i sista grundseriematchen med Vännäs i Hockeyettan norra. Och på torsdagen är han med på sitt första landslagsläger när han kallades in sent till Småkronornas elitläger i Falun (12-15 december).

Snacka om maxad vecka för Oscar Tellström, som varken har spelat i TV-pucken, gått på elithockeygymnasium, eller testat på landslagsspel tidigare. 

 Det känns lite som att en dröm uppfylls. Helt overkligt, säger Oscar Tellström till HockeyNews.se.

Utvecklingen har varit enorm under hösten och Tellström har verkligen tagit chansen när han har fått den i Hockeyettan. Trots att han spelat i ett bottenlag i Hockeyettan så har poängen strömma in. 11 mål och 9 assist på 15 matcher oerhört starka papper för 17-åringen, som har kontrakt med Vännäs över säsongen 2020/2021.

Genombrottet har inte gått obemärkt förbi och Vännäs klubbdirektör Erik Åström berättar för HockeyNews att representanter för både NHL- och SHL-klubbar har varit och kikat på talangen under hösten.

 Jag börjar få lite frågor om om honom runt om i hockeyvärlden. Oscar har länge varit en oslipad diamant, men nu börjar pusselbitarna falla på plats. Han är en unik spelare med den spelkänslan och spelförståelsen som han besitter. Han har bra speed och skott. Oscar är en smart spelare som lär sig snabbt. Han besitter en härlig talang och nu det är upp till honom hur bra han vill bli, säger Erik Åström.

Tellström kom till Vännäs från Lycksele inför säsongen 2018/2019, där han också började på Liljaskolans hockeygymnasium.

Frågan nu är hur länge Vännäs får behålla sin guldklimp. Som tidigare nämnt var Tellström och tränade med Björklöven i början av veckan.

 Väldigt roligt. Det gick otroligt snabbt, men det var lärorikt. Första träningen gick väl så där. Men jag tycker att det gick bättre i tisdags, säger Tellström.

Är det bestämt med några fler träningar med Björklöven?

 Nej, inte just nu. Vi får se vad som händer. Just nu är jag inriktad på att spela med Vännäs i Hockeyettan.

Erik Åström säger att du är en unik spelare?
 Det är givetvis väldigt roligt och hedrande att höra. Jag har haft en fantastisk start på säsongen, nu är det bara träna på och göra allt för att bli bättre, säger Oscar  Vännäs oslipade diamant.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)