HockeyNews
PLUS

Avslöjar: Dick Axelsson klar för Djurgården

(8382) Dick Axelsson-redigerad12
Joel Marklund/Bildbyrån

Publicerad: 8 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Efter en längre tid av spekulationer är det klart. HockeyNews.se kan avslöja att Dick Axelsson återvänder till Djurgården. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Det har spekulerats hej vilt kring Dick Axelssons vara eller icke vara i Djurgården den här säsongen.

Så sent som i går kunde Expressen rapportera att Dick Axelsson var muntligt överens med klubben och nu kan HockeyNews.se avslöja att parterna är överens. 

Forwarden har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen och återvänder därmed till Djurgården, som han gjorde succé med i vårens SM-slutspel. Bortsett från två matcher med Boo HC i Division 5 har Dick Axelsson inte gjort en enda match sedan den avgörande SM-finalen mot Frölunda.

LÄS MER:
 Djurgården svar om Dick Axelsson: "Faktorerna påverkade vår relation"

LÄS MER:
 Djurgården serieledare – men Axelsson fortsatt aktuell: "Absolut"

Enligt uppgifter väntas övergången presenteras inom kort och tanken är att 32-åringen ska vara med och träna med laget från och med söndag. 

Dick Axelssons historik med Djurgården sträcker sig tolv år tillbaka i tiden, då han värvades till klubben efter att ha öst in poäng i Huddinge som då spelade i Hockeyallsvenskan. Debutsäsongen i Djurgården och SHL (dåvarande Elitserien) 2007/2008 blev en succé. Säsongen efteråt var han utlånad från NHL-klubben Detroit Red Wings till Djurgården.

Förra säsongen återvände Dick Axelsson till Djurgården och var med och ledde laget till SM-final. Nu kommer nya kapitel i Dick Axelssons historia i Djurgården att skrivas.

LÄS MER: Djurgårdens ultimatum till Dick Axelsson

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)